Pomocy chamulce znikneły!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Volf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Pomocy chamulce znikneły!!!

Post autor: Volf » ndz lip 31, 2005 00:28

Dzisiaj rozebrałem koła z tyłu celem likwidacji pisków przy puszczaniu chamulca.Zrobiłem to, ale zniknęły chamulce, to znaczy są ale słabiutkie. Zrzuciłem tylko bębny poczyściłem wszystko i przesmarowałem(tylko nie próbujcie wmówić że szczęki też posmarowałem :) ) i nic więcej. Po złożeniu :shock: chamulce prawie zaniemogły, pedał miękki. Przed chwilą wróciłem do domu i wyczytałem w książce coś o dzwigni mechanizmu regulacji luzu. Więc pytam, czy to ona może być odpowiedzialna za mój problem, czy też muszę odpowietrzyć chamulce(chociaż nie ruszałem ani przewodów, ani cylinderków, tylko zrzuciłem bębny). I może ktoś mi wytłumaczy co to za dżwignia i z czym ją jeść??

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » ndz lip 31, 2005 10:28

podciągnij lekko ręczny i sie przejedz kawałek, jak sie poprawi to cos nabroiles przy bebnach

Awatar użytkownika
DJ Tomekk
Born for Diesel
Born for Diesel
Kontakt:

Post autor: DJ Tomekk » ndz lip 31, 2005 10:59

z tego co wiem to mechanizm samoregulacji zaskakuje przy pierwszym nacisnieciu pedalu hamulca,przynajmniej u mnie tak jest

[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]

JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL

Awatar użytkownika
Volf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Volf » ndz lip 31, 2005 13:42

Mam nadzieję że znalazłem powód, nie wytrzymałem i rozebrałem dzisiaj to jeszcze raz i okazało się że tłoczek pod obciążeniem przepuszcza czyli on jest przyczyną. Odpowietrzyłem układ jescze raz i jest trochę lepiej. Więc wymiana tłoczków mnie czeka, na szczęście nie jest to drogi biznes. A w dodatku to ja chyba go zepsułem wczoraj :( . Więc uważajcie co i jak robicie.
Pozdro Volf

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » ndz lip 31, 2005 22:59

Dobry boże! Spraw, żeby ze świata zniknęły wszystkie chamulce, i spraw, by nasze hamulce były jak brzytewki!!!!! :helm: :satan:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”