mk 4 kombi ;
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
mk 4 kombi ;
Z gory przepraszam bo to takie bicie piany,ile osob na forum tyle moze byc podpowiedzi.
Ale do tematu :szukam zestawu na przod ktory w przyszlosci zostanie podpiety pod wzmacniacz. cena w przedziale 600-1000pln co uwazacie za godne uwagi w tym przedziale cenowym.
Ale do tematu :szukam zestawu na przod ktory w przyszlosci zostanie podpiety pod wzmacniacz. cena w przedziale 600-1000pln co uwazacie za godne uwagi w tym przedziale cenowym.
-
- Gadatliwa bestia
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=291018836 albo NOWE
...poszukaj może jeszcze Morel Dotech (czytałem o nich i są BDB) , albo AUDIO SYSTEM Hx (były używki ale już sprzedane). To może fajnie grać:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=289942888
NIE polecam HERTZ,DLS,JBL i INFINITY bo w swych "półkach" przegrywają z MOREL,FOCAL,HELIX i jeszcze pewnie kilkoma .
http://www.audiophile.pl/n/44_glosniki_16cm
...poszukaj może jeszcze Morel Dotech (czytałem o nich i są BDB) , albo AUDIO SYSTEM Hx (były używki ale już sprzedane). To może fajnie grać:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=289942888
NIE polecam HERTZ,DLS,JBL i INFINITY bo w swych "półkach" przegrywają z MOREL,FOCAL,HELIX i jeszcze pewnie kilkoma .
http://www.audiophile.pl/n/44_glosniki_16cm
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 13:05 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Zestaw do 1kzł ? To jak "początek wojny" na forum..........dlaczego? W tej cenie masz np. Dego Po i DLSr6a ............oba świetne ...........dalej nie piszę .
PS: taki zestaw pod radiem NIGDY nie zagra ,więc od razu zacznij od wzmacniacza ,żebyś się nie zniechęcił do nowych głośników jak je podepniesz pod słabowitą końcówkę radia
PS: taki zestaw pod radiem NIGDY nie zagra ,więc od razu zacznij od wzmacniacza ,żebyś się nie zniechęcił do nowych głośników jak je podepniesz pod słabowitą końcówkę radia
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 13:24 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
No tak (wojna ) , ja jak czytam coś konkretnego o DLS'ach to zawsze jest "trzeba najpierw posłuchać , bo niekażdemu się podobają" oraz " "tweetery są gorsze od wooferów" (r6a,up6,irydium,nobelium).
Jaki ma być wzmak, wypadałoby napisać. Może wzmak z filtrami i wtedy wartałoby kupić osobno woofer(własnie DLS) i tweet (wtedy polecam FOCAL TN51 lub TN52 z odwróconą kopółką , na zagranicznych forach są opinie same pozytywne) i wysterować w zakładzie CA.
Tysiak na głośniki to sporo i trza je wydać z głową (posylwestrową )
Jaki ma być wzmak, wypadałoby napisać. Może wzmak z filtrami i wtedy wartałoby kupić osobno woofer(własnie DLS) i tweet (wtedy polecam FOCAL TN51 lub TN52 z odwróconą kopółką , na zagranicznych forach są opinie same pozytywne) i wysterować w zakładzie CA.
Tysiak na głośniki to sporo i trza je wydać z głową (posylwestrową )
Kłamca z dwumetrowymnosem !
a ktos mowil ze bedzie latwo;) mam dylemat bo w zakladzie CA proponuja nie zawsze to co jest najlepsze a to naczym maja najwiekszy zarobek tak czy inaczej nie bardzo sie znam akurat na CA ale przynajmniej bede wiedzial o czym mowia;) osobiscie mysle o gotowym zestawie . tak mi sie zdaje ze proponowali dls ale 5 (jak taki jest ) i zrobienie drzwi za 1,2k. pytanie czy warto????? moze sam zrobie drzwi lubie takie zabawy i 400 zostana w kieszeni??? jak myslicie czy wygluszenie robione przez zaklad CA jest wiele lepsze niz zrobiony we wlasnym zakresie??.
krisbur, powiem Ci tak...
ja robilem sam... i naprawde przynajmniej wiem ze wsyztsko jest zrobione tak jak trzeba.....
poczytaj o tym wszytskim i zabieraj sie za robote...
wiadomo robisz sam nie zalujesz materialu i zrobisz wszytsko dokladniej...
na poczatku nic o tym nie wiedzialem ale przelecialem cale forum i z pomoca kubusia i powalla, udalo mi sie zrobic cala instalacje u siebie
wygluszalem tasma dekartska i matami APP
w sumie na wygluszenie przednich dzwi i bagaznika poszlo mi:
3 tasmy dekarskie szer. 15cm, 12 mat TWARDYCH APP 25x25cm oraz 4 maty miekkie APP polimerowe 50cmx50cm
ja robilem sam... i naprawde przynajmniej wiem ze wsyztsko jest zrobione tak jak trzeba.....
poczytaj o tym wszytskim i zabieraj sie za robote...
wiadomo robisz sam nie zalujesz materialu i zrobisz wszytsko dokladniej...
na poczatku nic o tym nie wiedzialem ale przelecialem cale forum i z pomoca kubusia i powalla, udalo mi sie zrobic cala instalacje u siebie
wygluszalem tasma dekartska i matami APP
w sumie na wygluszenie przednich dzwi i bagaznika poszlo mi:
3 tasmy dekarskie szer. 15cm, 12 mat TWARDYCH APP 25x25cm oraz 4 maty miekkie APP polimerowe 50cmx50cm
i tak chyba bedzie trzeba zrobic;) tylko z tego co czytam czesc ludzi kozysta z past wygluszajacych + potem na to tasma dekarska , inni mowia ze tak nie wolno bo tasma poodpada;) inni daja tasme dekarska 2X bo niby tak lepiej;) juz sam nie wiem jak lepiej i co lepiej???? gdzie tasme gdzie plyty? plyty jakie miekkie twarde????? im wiecej czytam tym wiecej pojawia sie pytan;)