Miga kontrolka chlodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Miga kontrolka chlodnicy
w moim golfie mk II 90r 1.3 benzyna.Wymieniony plyn chlodniczy i dalej mi miga kontrolka w liczniku z chlodnicy.Termostat wymieniony i dobrze grzeje ale co z ta kontrolka jest ze ona mruga.
Ostatnio zmieniony pn gru 31, 2007 21:27 przez Modix, łącznie zmieniany 1 raz.
jak odkręcisz licznik to masz go , o ile dobrze pamiętam , patrżac od tyłu licznika po prawej stronie u góry w rogu , wyglada jak tranzystor , czarny prostokat , jakies 5x7 mm , ma trzy nózki
[ Dodano: 31 Gru 2007 17:27 ]
jak napięcie odbiega od tego co Ci napisałem to do wymiany , zamiennik to LM7810 , tylko w zamienniku musisz odwrócic nózki plusa z masą , chyba że dorwiesz orginal , ucinasz nóżki w starym i do końcówek lutujesz nowy , tylko delikatnie i krótko , bo tam jest folia a nie płytka , łatwo stopić
[ Dodano: 31 Gru 2007 17:27 ]
jak napięcie odbiega od tego co Ci napisałem to do wymiany , zamiennik to LM7810 , tylko w zamienniku musisz odwrócic nózki plusa z masą , chyba że dorwiesz orginal , ucinasz nóżki w starym i do końcówek lutujesz nowy , tylko delikatnie i krótko , bo tam jest folia a nie płytka , łatwo stopić
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Mi tak mryga juz cztery lata,czujnik nowy,i dalej mryga.Zauwazyłem że jak docisne licznik to przestaje,także myśle że jakkaś ścieżka w liczniku jest walnięta.
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
Re: cdn...
no wracam do tematu bo zauwazylem ze jak zalacze wentylator na 2 albo 3 bieg to kontrolka gasnie i niemruga ale po jakims czasie jazdy zapalaja sie obie i od wody i oleju i auto zaczyna i tak dziwnie wyje jak to sie pojawi,wystarczy przegazowac i znowu ok,a jak dam wentylator na 1 to juz kontrolka sie swieci z wody na nowo
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 11:14 przez Modix, łącznie zmieniany 1 raz.