Potencjometr regulacji reflktorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Potencjometr regulacji reflktorów
Witam mam małe pytanko. Czy potencjometr regulacji reflektorów ma wbudowaną diodę, czy "kradnie światło" z podświetlenia włącznika świateł. Jeżeli tak to czy trudno jest tą diodę zmienić????????????
- Paweł Marek
- V.I.P.
kradnie za pomoca plastyczku w środku kółka regulacyjnego
tu troche fotek http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3 ... f_blau.htm tylko nie pamiętam czy tam jest żaróweczka 12V, czy dioda 3V czy 12V
tu troche fotek http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3 ... f_blau.htm tylko nie pamiętam czy tam jest żaróweczka 12V, czy dioda 3V czy 12V
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie, jest jak napisałem, ośka kółka jes z przezroczytego plastyku, w który świeci żaróweczka z włącznika, wyjmij sam regulator jest na zatrzaskach, włącz podświetlenie i zobaczysz skąd leci światełko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
za chwile zrobie Ci foto, bo mam to w domu
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 16:05 ]
więc do tego coPaweł Marek napisał, dodam foto
światło przechodzi od żarówki 12v (która podświetla wszystko) za pomocą takiego pająka:
dalej przechodzi przez pokrętło reg. wysokości świateł:
i dalej do regulacji intensywności podświetlania:
fotki pokręteł są dwie rożne ale zasada ich działania jest taka sama
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 16:05 ]
więc do tego coPaweł Marek napisał, dodam foto
światło przechodzi od żarówki 12v (która podświetla wszystko) za pomocą takiego pająka:
dalej przechodzi przez pokrętło reg. wysokości świateł:
i dalej do regulacji intensywności podświetlania:
fotki pokręteł są dwie rożne ale zasada ich działania jest taka sama