[MkIII 1,9TDI 95r] Coś stuka ... :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[MkIII 1,9TDI 95r] Coś stuka ... :(
a wygląda to tak - zauważyłem już kilkakrotnie, że coś tak głucho stuka jak by pękało (wydaje mi się że to zawiecha), jest jedno ale tego stuku wogóle nie słychać podczas normalnej jazdy do przodu (nie zależnie od stanu nawierzchni i tego czy koła są skręceone - CISZA), jak przyjadę pod dom i następnie cofam żeby wyjechać z parkingu z regóły na skręconych kołach pojawia się owe głuche stuknięcie (jak by coś pękło) i znowu cisza. Co to może się sypać ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Re: [MkIII 1,9TDI 95r] Coś stuka ... :(
Ta to mogą być tuleje na wchaczach , podjedź na jakis kanał niech ci sprawdza co ma luz wtedy będziesz wiedział na bank Bo na odległość nikt ci nie powie na 100% co stuka bo tego nie widzi ani nie słyszy
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
gdzie szukać tych silentbloków ??
co to są za elementy i co łączą z czym ??
I czy trudna/kosztowna wymiana ??
Zara jade na obdukcję to się wyjaśni co go boli
Od pewnego czasu coś go wogóle boli, przy prędkości powyżej 80 km/h na dobrej drodze widać jak pulsuje kierownica, myślałem że to od niewyważenia - jednak okazało się że koła są dobrze wyważone, a fachman od wulkanizacji stwierdził że oponki mają już tzw. schodki bo ktoś śmigał wcześniej na wykończonych amorkach. Teraz może się okazać że to jednak silentbloki dają takie efekty. No nic tak czy inaczej dzięki za rady, jade kuknąć do fachowca od zawiechy .
PZDR.
I czy trudna/kosztowna wymiana ??
Zara jade na obdukcję to się wyjaśni co go boli
Od pewnego czasu coś go wogóle boli, przy prędkości powyżej 80 km/h na dobrej drodze widać jak pulsuje kierownica, myślałem że to od niewyważenia - jednak okazało się że koła są dobrze wyważone, a fachman od wulkanizacji stwierdził że oponki mają już tzw. schodki bo ktoś śmigał wcześniej na wykończonych amorkach. Teraz może się okazać że to jednak silentbloki dają takie efekty. No nic tak czy inaczej dzięki za rady, jade kuknąć do fachowca od zawiechy .
PZDR.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V