Mam pytanie dotyczące tej klapki w filtrze od regulacji cieple/zimne powietrze i wężyków z podciśnieniami.
Otórz mam golfa 1.8 ABS+LPG i od pewnego czasu nie używam w ogóle LPG i chciałbym te podciśnienia doprowadzić do stanu oryginalności i żeby działała ta klapka w filtrze bo jest cały czas zablokowane ciepłe powietrze, a wydaje mi się ze przy mrozach lepiej żeby było dostępne, to powinien mniej palić i szybciej sie rozgrzewać.
No i teraz jest problem, bo jak zdejme pokrywe filtra to zablokowane jest ciepłe powietrze i nawet jak zapale auto to ta klapka się nie rusza (nie jest zablokowana żadną śróbka,a wężyk z gaźnika jest wpięty). Co zrobic żeby działała?
Drugie pytanie dotyczy podciśnienia z tyłu gaźnika, tzn: z tej plastikowej pokrywy gaźnika z tyłu sa dwa króćce z czego do jednego jest wpięty węzyk co idzie do filtra, a drugi jest u mnie wolny, ale wydaje mi sie ze powinien tam byc podłączony taki krótki wężyk łączący pokrywe gaźnika z w jego dołem i ten wężyk jest ale tylko wpięty w dół gaznika i zaślepiony śróbką przez gazowników. I nie wiem teraz czy on jest potrzebny i czy go podłączyć do tej puszki, czy tez powinien isc gdzie indziej, czy też jeżeli go podepne do puszki to czy to bedzie czymś groziło jeżeli bede chcial powrócić do lpg?
Pytanie o klapke w filtrze.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- matti_vw
- Użytkownik

- Kontakt:
Pytanie o klapke w filtrze.
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 20:41 przez matti_vw, łącznie zmieniany 3 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.