Na wstepie zaznacze ze szukalem spory czas odpowiedzi na to pytanie lecz nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi i postanowilem zwrocic sie do Was z ogromna prosba o POMOC!!
Problem polega na tym, iz jak tylko jest wilgotno w nocy i postawie go pod chmurka to niestety auto nie odpala. Ścislej mowiac krece go oczywiscie i nic, rozrusznik chodzi, lampki sie swieca a on nie pali.. dopiero po kilku dobrych minutach nerwow jasnie pan raczy odpalic, a jak juz to zrobi (zaznaczam ze dzieje sie to przy niskich temp i wilgoci) to w trakcie jazdy przy dojezdzaniu do np. skrzyzowania obroty spadaja i potrafi zgasnac aby tak sie nie stalo musze dodawac gazu jak stoje. Kolejnym objawem jest fakt ze przy naglym dodaniu gazu na 2 lub 3 biegu auto od razu nie lapie i szarpie (ew. cewka moze byc padnieta) ale wymienilem ja rok temu na org. uzywke lecz w idealnym stanie

kable, świece - NGK
kopolka i palec - beru
akumulator - bosch
cewka w/w
przy okazji filtr paliwa
Czy moglibyscie mi jeszcze napisac jak moge ta cewke sprawdzic sam bo nie udalo mi sie nigdzie znalezc. Silnik 1.8 ABS 90PS rok 97
Na VAG-u bylem i nic
Dzieki drodzy koledzy za jakakolwiek pomoc bo sam juz nie daje rady!
Pozdrawiam