Jakie części kupowac po stłuczce?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

klaudia11000
Nowicjusz
Nowicjusz

Jakie części kupowac po stłuczce?

Post autor: klaudia11000 » pt gru 28, 2007 01:41

Witram wszystkich dzisaj miałam stłuczke i troche czesci jest do wymiany mam pytanko czy kupować czesci nowe czy orginały Oto lista cześci powiedzcie krore mam kupic nowe a kture uzywki (ceny na szrotach sa podobne do nowych wiec dlatego to pytanie)
Chłodnica
Błotnik
Zdzerzak przedni
Reflektory
Wzmocnienie zdezaka
gril
obudoaw filtra powietrza
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 10:20 przez klaudia11000, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pt gru 28, 2007 02:34

Chłodnica
Błotnik
Zdzerzak przedni +
Reflektory +
Wzmocnienie zdezaka +
gril
obudoaw filtra powietrza +

Te rzeczy wziął bym z jakiegoś rozbitka na pewno światła kupisz firmy golek i lolek i będą parowały

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Pawelekmisiu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pawelekmisiu » pt gru 28, 2007 10:18

Co do wzmocnienia czołowego to nawet nie pchaj się w podróbkę bo nic nie będzie pasowało!!! 100% lepsza oryginalna używka!!!
Błotnik + zderzak również lepiej kupić używany ale orygilany (i tak musisz to malować więc nie ma znaczenia)
Co do chłodnicy "podróbka" na 100% będzie pasowała bo przeciez one są robione pod konkretny model więc luzik, ale używka będzie pewnie trochę tania ale musisz ją dobrze sprawdzić czy aluminium się nigdzie nie utlenia i czy nie ma dziur!!!
Natomiast co do lamp i grila to spokojnie możesz kupić w podróbce!!! Lampy zawsze możesz sobie jakieś ładne założyć np. ring + soczewka, nie musisz oryginalnych :grin:
A co do obudowy filtra powietrza to załóż stożek i niemasz więcej problemów z wymianą wkładów z filtrze :)
Jak pomogłem wciśnij pomógł :jezor:
Pozdrawiam
Jak kolega wyżej pisał z parowaniem lamp to się nie zgadzam!!! Jak kolega kupuje tak jak napisal "bolek i lolek" to parują!!! Jak kupisz dobrej firmy to i jakość jest OK i lepiej świecą!!!
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 10:20 przez Pawelekmisiu, łącznie zmieniany 1 raz.

[i][size=150][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118550&postdays=0&postorder=asc&start=0]Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!![/url][/b][/size][/i]

Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt gru 28, 2007 11:57

grandilodz pisze:światła kupisz firmy golek i lolek i będą parowały
z tym się nie zgodzę - ja kupowałem zamienniki i nic się z nimi nie dzieje
klaudia11000 co do chłodnicy to bym zapodał nową - używana nie wiadomo w jakim jest stanie i kiedy dojdzie do rozszczelnienia
wzmocnienie zderzaka - jesli kupisz zamiennik to może być tak że nie będzie pasował
błotnik i zderzak mo.ze być używany lub zamiennik
grill - jeżeli chciała byś już bez emblematu VW to firmy JOM kosztuje ok 100zł
obudowa filtra z powodzeniem może być używana

:-k ...

Awatar użytkownika
woytooo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: woytooo » pt gru 28, 2007 12:20

ja też miałem dzwona ponad rok temu, kupowałem części oryginalne używane tj. błotnik (100zł),reflektor Hella(100zł), zderzak przedni kompletny z zaślepkami i kierunkami (200zł).
Chłodnice na pewno kup nową, wzmocnienie szukaj używkę bo tylko taka będzie pasowała bez przeróbek,obudowa filtra i grill to według swojego uznania.pzdr :-)

Awatar użytkownika
krzysiek82
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: krzysiek82 » pt gru 28, 2007 13:43

Masz pewność że nic innego nie oberwało, jak ja wymieniałem wzmocnienie w poprzednim aucie okazało się że podłużnice są sciągnięte delikatnie do środka i nie dało się nic zrobić bez ich naciągania, tzn dało by się w wiejski sposób ale ja chciałem profesjonalnie.

[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » pt gru 28, 2007 13:48

klaudia11000, ja kupowałem zamienniki w intercarsie
Pawelekmisiu pisze:Co do wzmocnienia czołowego to nawet nie pchaj się w podróbkę bo nic nie będzie pasowało!!! 100
ty chyba nigdy kolego nie sładałes auta,ja miałem dzwonka i identyczne rzeczy kupowałem co koleżanka wymieniła koszta wszystkiego ok 900zł,bez robocizny bo sam w 8 godzin auto na nogi postawiłem w garażu,
Pawelekmisiu pisze:100% lepsza oryginalna używka!!!
która na szrocie kosztuje nie wiele mniej niz nowa czesc
Pawelekmisiu pisze:Jak pomogłem wciśnij pomógł :jezor:
a za to masz warna,poczytaj sobie regulamin w szczególności pkt 14!
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 13:50 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pawelekmisiu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pawelekmisiu » pt gru 28, 2007 14:13

jaszczur pisze:Pawelekmisiu napisał/a:
Jak pomogłem wciśnij pomógł

a za to masz warna,poczytaj sobie regulamin w szczególności pkt 14!
Dzięki za ostrzeżenie i pozdrawiam
jaszczur pisze:Pawelekmisiu napisał/a:
100% lepsza oryginalna używka!!!
która na szrocie kosztuje nie wiele mniej niz nowa czesc
Koleżanka napisała że ceny na szrotach są podobne do poróbek!!! Więc czytaj najpierw posty widocznie musiała się zorientować jak co kosztuje!!! A po drugie jaką masz pewność jaka jest ta ze szrotu chłodnica i ile wytrzyma ?? To nie jest zderzak który jak się kupi używany nie ma wpływu na autko, a chłodnica jak walnie to są problemy!!! Ale jak "kolega" ma duzo pieniążków na naprawy to polecam szroty!!! Na szrotach jak najbardziej mozna kopować ale trzeba to robić z głową i wiedzieć co można kupić a co nie!!! Pozdrawiam

[i][size=150][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118550&postdays=0&postorder=asc&start=0]Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!![/url][/b][/size][/i]

Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”