Komputer sie resetuje podczas uruchamiania silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

haps
Forum Master
Forum Master

Komputer sie resetuje podczas uruchamiania silnika

Post autor: haps » pt gru 28, 2007 13:12

Witam, zauwazylem ze od kilku dni jak wsiadam do samochodu i go odpalam, to kasuje mi sie trip oraz na zegarze mam 0:00 tak samo jakbym odlaczyl aku, zaczelo sie tak dziac dopiero teraz jak jest temp na minusie, klemy sa mocno dokrecone, szykuje mi sie aku i bendiks do wymiany ale jak na razie wszysrtko odpala, czasem bendiks da o sobie znac, ale to chyba nie ma wplywu na ta przypadlosc...jak myslicie co to moze byc?

Awatar użytkownika
Damian-jg
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Damian-jg » pt gru 28, 2007 13:48

Mialem ten sam przypadek :) hehe slaby akumulator. Sprawdz elektrolit czy jest ok jak nie dolej wody destylowanej. Ile akumulator ma lat??? I jakie masz ladowanie???

[ Dodano: 28 Gru 2007 12:50 ]
Zapomianlem dodac. Dzieje sie tak dlatego iz przy rozruchu rozrusznik pobiera duzo pradu i spda napiecie. Wowczas jak jest slaby akumulator to komp sie resetuje.
Pozdrawiam

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » pt gru 28, 2007 13:52

Sprawdz czy klemy sa dobrze przykrecone.

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » pt gru 28, 2007 14:10

Damian-jg, no to najgorsza opcja w takim razie.. hmm no aku juz ma troche..nie wiem ile bo jak kupilem go w marcu to juz byl i wyglada na dosc leciwy.. ale szlag mnie trafia jak mam isc kupic aku za pare stowek i wytrzyma mi rok w porywach poltora.. sprowadzaja takie szroty przystosowane do wysokich temp i przyjdzie troche mrozu to juz nie ma pradu..

napiecie na aku jest 14.3 V o ile pamietam, pare dni temu grzebalem przy nim, elektrolit jest ok, bo sprawdzalem, myslalem ze moze jest niedolodowany podczas jazdy, wiec po jezdzie, podlaczylem prostownik, wskaznik pokazal ze aku jest naladowany, nie ma problemow z kreceniem takze mam nadzieje, ze jeszcze przezimuje :grin:

Awatar użytkownika
Damian-jg
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Damian-jg » pt gru 28, 2007 15:39

Ja napisalem na wlasnym przypadku gdyz ojciec ma golfa III i mial identyczny przypadek. Jak aku ma troche to elektrolit moze byc git ale jak napisalem przy rozruchu traci duzo napiecia.

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » pt gru 28, 2007 20:40

skoro aku jest sprawny i trzyma to sprawdź klemy - ale nie czy są mocno dokręcone tylko czy nie są zanieczyszczone. Przeskrobaj np. ostrym nożem klemy i wnętrze zacisków na przewodach do akumulatora i powinno pomóc.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 28, 2007 20:52

Sprawdź bezpiecznik od zapalniczki. drugi od prawej.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”