Glikol do chłodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Glikol do chłodnicy
A więc chciałbym się zapytać tto jeżdzi na glikolu albo jakie macie opinnie o nim lałem go do poldka ale w g2 już chłodnica jest aluminiowa czy to jej nie zaszkodzi , facet mówił że nie ale wolę was się spytać bo z ludzmi to nie wiadomo , co do jakości to bo w Łodzi go wyrabiają , a co jakiś czas ubywa mi troszkę płynu.
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 03:04 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pawelekmisiu
- Mały gagatek

- Kontakt:
Każdy płyn jest na bazie glikolu więc bez obawy
Śmiało możeś lać a co do ludzików masz 100% racji każdy wiele mówi i czasami warto się 3 razy zapytać
Jak pomogłem wciśnij pomógł
Pozdrawiam
Jak pomogłem wciśnij pomógł
Pozdrawiam
[i][size=150][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118550&postdays=0&postorder=asc&start=0]Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!![/url][/b][/size][/i]
Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!
Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!
sprawa wygląda tak, płyn jest robiony na bazie glikolu i jeżeli masz nie duże straty płynu i nie masz wycieku to możesz dolać wody (najlepiej destylowanej) a dlaczego możesz tak zrobić? ano dlatego że z płynu odparowuje tylko woda - glikol nie, więc należy uzupełnić wodę (oczywiście można uzupełniać stan też płynem) ale to jest tylko możliwe kiedy nie ma wycieków z układu tylko następuje odparowaniegrandilodz pisze:a co jakiś czas ubywa mi troszkę płynu.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
A jak wygląda sprawa glikol a korozja układu chłodzenia wie ktoś?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...