Dziwne dlatego ze na poczatku miesiaca wymienialem Tarcze i klocki i po jakims tygodniu jak sie ulozyly to przestaly sie grzac przednie felgi i hamowac.
Wczoraj wymieniano mi w warsztacie amorki przednie po przejechaniu okolo 10km chcialem dopompowac powietrza w przednim kole zauważyłem ze felga jest gorąca.
Tak sobie to tlumacze tym ze nie ustawilem wczoraj geometri (50zl) i pytanko czy to grzanie felg moze byc tym spowodowane ???
MK II Dziwne gorace tarcze na przodzie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
napewno nie , bo co ma geometria do grzania sie tarczi felg , najprawdopodobniej tloczek hamulcowy w zacisku nie odbija calkiem i klocki tra o tarcze i sie grzeja razem z felga , rozebrac zasicka wszystko dokladnie wyczyscic , kazde ruchome miejsce tam gdzie klocki nasparowac smarem miedzianym i bedzie ok
zle ustawiona geometria moze ci sie objawiac sciaganiem albo cieciem opony, ale grzanie sie felgi moze byc spowodowane tylko tym co napisal rzodkiew. po prostu jezdzisz z caly czas trzymajacym troszke zaciskiem... byc moze ze mechanik ktory wymienial ci klocki i tarcze (albo jesli robiles to sam) nie oczyscil zaciskow przed zalozeniem z opiłków ktore po klockach zostaja. jesli sie tego nie zrobi to sa czasem niespodzianki... aha jeszcze moze byc cos takiego ze ten mechanizm samoregulujacy sie pozacieral i nie odbil. tak jak pisal poprzednik, rozebrac, oczyscic, posmarowac, zlozyc... powinno grac 

Scirocco Team Portal
www.scirocco.pl
www.scirocco.pl
hmm no coz wracajac z pracy zajechalem do tego warsztatu co wymieniali mi wczoraj amorki i powiedzielem ze gorace sa felgi nawet po krotkim odcinku to oni ze to normalne itp. itd. wiec poprosilem grzeczeni o zdjecie kola no i wsumie nic sie nei dowiedzialem bo wedlug nich jest wszystko OK jest tak jak powinno byc, mowia ze przy takiej temp. to normalne !!