Sprawdźcie swoje filtry paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdźcie swoje filtry paliwa
Moja trójeczka była serwisowana do 2004 roku.... myślałem że filtr paliwa też będzie wymieniany a tu ku mojemu zdziwieniu zastałem oryginalny filtr....mam rok 96 także filtr powinien być już wymieniony wiele razy(wymiana co 2 lata) Sprawdźcie u Siebie 
- MarioVWGTI
- ------TDI-------

- Auto: Golf Mk7 variant
- Kontakt:
Powiem tak ... auto ma przejechane w tej chwili 120 tyś.... szczególnych obiawów nie zauważyłem.... ale po jeździe próbnej dopiero mogę powiedzieć czy nagle stał się jakiś cud że auto będzie lepiej jeździć
Myśle że napewno coś pomoże.... lepiej sprawdzić niż potem stać na awaryjnych bo zgasł 
Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 17:49 przez TomiTT, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- MarioVWGTI
- ------TDI-------

- Auto: Golf Mk7 variant
- Kontakt:
Zespół wtryskowy to precyzyjny układ, więc paliwo musi być bardzo dokładnie filtrowane, zwłaszcza w nowoczesnych dieslach (bardzo wysokie ciśnienie wtrysku) i silnikach benzynowych z wtryskiem bezpośrednim. Na filtrach nie ma co oszczędzać, gdyż oszczędności będą raczej niewielkie, a kłopoty mogą być dużePrzebiegi po jakich wymienia się filtr paliwa są bardzo różne i wahają się od 30 do 120 tys. km. Jednak górnej granicy nie powinniśmy się sztywno trzymać i jeśli po kilku latach eksploatacji samochód nie ma takiego przebiegu, to i tak powinniśmy wymienić filtr.
W silnikach wysokoprężnych wskazana jest wymiana przed każdym sezonem zimowym, nawet gdy nie wynika to z przebiegu.
Filtr paliwa jest w każdym samochodzie, tylko nie zawsze go widać. Może być umieszczony głęboko w komorze silnika, albo w podwoziu i osłonięty dodatkową osłoną chroniącą go przed zanieczyszczeniami. Może również być umieszczony bezpośrednio w zbiorniku paliwa na pompie paliwowej.
W samochodach osobowych filtr paliwa to najczęściej metalowa puszka, którą wymienia się w całości. Tak jest we wszystkich filtrach do benzyny i w coraz większej ilości również w dieslach, zwłaszcza tych najnowszych. W starszych silnikach wysokoprężnych są jeszcze filtry, w których wymienia się sam papierowy wkład i wówczas koszt wymiany jest najniższy................moze to Wam cos pomoze
W silnikach wysokoprężnych wskazana jest wymiana przed każdym sezonem zimowym, nawet gdy nie wynika to z przebiegu.
Filtr paliwa jest w każdym samochodzie, tylko nie zawsze go widać. Może być umieszczony głęboko w komorze silnika, albo w podwoziu i osłonięty dodatkową osłoną chroniącą go przed zanieczyszczeniami. Może również być umieszczony bezpośrednio w zbiorniku paliwa na pompie paliwowej.
W samochodach osobowych filtr paliwa to najczęściej metalowa puszka, którą wymienia się w całości. Tak jest we wszystkich filtrach do benzyny i w coraz większej ilości również w dieslach, zwłaszcza tych najnowszych. W starszych silnikach wysokoprężnych są jeszcze filtry, w których wymienia się sam papierowy wkład i wówczas koszt wymiany jest najniższy................moze to Wam cos pomoze
nick z forum MarioGTI---www.vagrox.beljos.pl