Mam takie pytanie, dzisiaj zapaliłem silnik rano jakby nigdy nić. Temperatura na dworze
-10 oC . Zapalił bez problemu, przejechałem jakies 3 km i wróciłem do domu nagle patrze a tu spod zderzaka ciepnie olej, otwieram maske i wszystko zalane w oleju, nawet tutaj góra jak wtrysk, ale tutaj nie było duzo bardziej tył silnika i te wszystkie przeguby, miska cała mokra. Nie wiem co sie mogło stac, wytarłem silnik i uzupełniłem olej o ubytek czyli jakies mniej wiecej 0.5 l oleju MOBIL SUPER S 10 W /40. Czy to jest cos możliwe że przez Odme w silniku bo kiedyś takie cos usłyszałem, jak to sprawdzić i skąd to mogł byc wyciek, bo nic nie widac, ewentualnie jak sprawdzić czy odma nie jest przytkana. Silnik 1.4 ABD przebieg 200tys
Wyciek oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR

- Kontakt:
sprawdz wężyk który idzie do odmy jesli jest twardy to możliwe ze jest zatkana ten syf tam zamarzł najlepiej jak profilaktycznie wyczyscisz tak czy siak przeczyścić nie zaszkodzi
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 16:39 przez piekarnik-84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
teddybear210
- Nowicjusz