Wpadła mi obrączka przed przednią szybę - co robić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wpadła mi obrączka przed przednią szybę - co robić?
Witam,
wczoraj podczas ostrego hamowania wpadła mi obrączka przed przednią szybę w moim golfie IV. Nie mając nic bardziej pożytecznego pod ręką zacząłem ją pchać rączką od plastikowej łyżeczką (bo tam dość głęboko) w prawą stronę - chyba liczyłem, że dopcham ją do ścianki i spokojnie wydobędę, ale nic bardziej mylnego. Po prawej stronie szyby obrączka wpadła gdzieś niżej i już nie mogę jej niczym wymacać!
Rozkręciłem panel środkowy, wyciągnąłem schowek, wyjąłem filtr powietrza i prawie do łokcia włożyłem rękę w nawiew, ale nigdzie jej nie mogę znaleźć. Podejrzewam, że leży gdzieś za gąbką wysoko przy prawym słupku - tylko jak tam się dostać.
Może ktoś z was może mi pomóc bo już mi brak sił. Dodatkowo cały czas muszę gdzieś jeździć i boję się, że w końcu mi gdzieś wypadnie poza auto.
Dziękuję z góry.
wczoraj podczas ostrego hamowania wpadła mi obrączka przed przednią szybę w moim golfie IV. Nie mając nic bardziej pożytecznego pod ręką zacząłem ją pchać rączką od plastikowej łyżeczką (bo tam dość głęboko) w prawą stronę - chyba liczyłem, że dopcham ją do ścianki i spokojnie wydobędę, ale nic bardziej mylnego. Po prawej stronie szyby obrączka wpadła gdzieś niżej i już nie mogę jej niczym wymacać!
Rozkręciłem panel środkowy, wyciągnąłem schowek, wyjąłem filtr powietrza i prawie do łokcia włożyłem rękę w nawiew, ale nigdzie jej nie mogę znaleźć. Podejrzewam, że leży gdzieś za gąbką wysoko przy prawym słupku - tylko jak tam się dostać.
Może ktoś z was może mi pomóc bo już mi brak sił. Dodatkowo cały czas muszę gdzieś jeździć i boję się, że w końcu mi gdzieś wypadnie poza auto.
Dziękuję z góry.
----------
Pozdrawiam
Szymono.
Pozdrawiam
Szymono.
trzeba rozebrać
też mam obrączkę ale nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć jak to zrobiłeś
swoim tematem poprostu wymiatasz bo nie było jeszcze takiego
ps.obrączkę sie nosi na palcu a nie w zębach
też mam obrączkę ale nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć jak to zrobiłeś
swoim tematem poprostu wymiatasz bo nie było jeszcze takiego
ps.obrączkę sie nosi na palcu a nie w zębach
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 20:30 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
żona wie, napewno, one wszystko widza, nawet jak ja sciagniesz na 5 sekund zeby pokremowac rece, jak nie to wyrywaj do garazu i gazem rozbieraj deske rozdzielcza, kurka wodna, jak ty to zrobiłes, nie wyobrazam sobie zeby mi obraczka spadła z palca podczas ostrego hamowania, chociaz wiem ze golfy maja dobre hamulce, ale zeby obraczka spadła z palca,tego jeszcze nie było.orzesz ty w cala.
Ps. tylko prosze nie proponowac koledze zeby poszukał w szukajce.
Ps. tylko prosze nie proponowac koledze zeby poszukał w szukajce.
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 21:43 przez cylinder, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedys tez mi cos wpadlo miedzy deske a szybe nie pamietam juz co ale tez pamietam ze bylo to zwiazane z jakimis dziewczynami
Pamietam ze tak ja przesunelem i tak ze zlosci walilem w deske rozdzielcza ze w koncu wypadla mi w okolicach pedalow na wycieraczke.
To bylo w moim mk3 ale moze w mk4 bedzie podobnie.
Pamietam ze tak ja przesunelem i tak ze zlosci walilem w deske rozdzielcza ze w koncu wypadla mi w okolicach pedalow na wycieraczke.
To bylo w moim mk3 ale moze w mk4 bedzie podobnie.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images31.fotosik.pl/69/302f529b1ebdbb66.jpg[/img][/url]
Witam,
Jak mniemam wasze wypowiedzi opieracie na własnym doświadczeniu - nie wnikam .
Ok, jako, że pisałem już jakiś czas temu to informuję, że poczyniłem niewielkie postępy, ale wiem gdzie mniej więcej jest.
Wykminiłem, że w kratkę nawiewu wpaść nie mogła bo jest tam dość gęsta siatka, ale z prawej strony przy słupku niestety się kończy i jest tam 3 centymetrowa dziura - widać blachę i trochę waty izolacyjnej.
Nie ma chyba nigdzie instrukcji rozkręcania całej deski więc już grzebać w ten sposób nie będę. Jak wyciągnąłem schowek to widziałem, że tam wszystko jest oklejone tą watą - pewnie gdzieś pod nią siedzi.
Plan mam taki - obecnie szukam intensywnie (taniej) kamerki inspekcyjnej i będę ją namierzał (lusterkiem i małym aparatem niewiele zdziałałem).
Może ktoś ma wypożyczyć ???
Jak mniemam wasze wypowiedzi opieracie na własnym doświadczeniu - nie wnikam .
I u mnie tak właśnie było - zapomniałem napisać. Jechałem już bite 5 godzin a jeszcze 5 było przede mną więc chciałem sobie nakremować ręce. Ściągnąłem obrączkę i położyłem na desce - w sumie to nie wiem czemu bo nigdy tam nic nie kładłem. Po nakremowaniu mówię sobie: "a sprawdzę czy tu ślisko" - wcisnąłem hamulec zupełnie zapominając o obrączce no i stało się.cylinder pisze: nawet jak ja sciagniesz na 5 sekund zeby pokremowac rece
Ok, jako, że pisałem już jakiś czas temu to informuję, że poczyniłem niewielkie postępy, ale wiem gdzie mniej więcej jest.
Wykminiłem, że w kratkę nawiewu wpaść nie mogła bo jest tam dość gęsta siatka, ale z prawej strony przy słupku niestety się kończy i jest tam 3 centymetrowa dziura - widać blachę i trochę waty izolacyjnej.
Nie ma chyba nigdzie instrukcji rozkręcania całej deski więc już grzebać w ten sposób nie będę. Jak wyciągnąłem schowek to widziałem, że tam wszystko jest oklejone tą watą - pewnie gdzieś pod nią siedzi.
Plan mam taki - obecnie szukam intensywnie (taniej) kamerki inspekcyjnej i będę ją namierzał (lusterkiem i małym aparatem niewiele zdziałałem).
Może ktoś ma wypożyczyć ???
----------
Pozdrawiam
Szymono.
Pozdrawiam
Szymono.