Auto nie chodzi na jednym garze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Auto nie chodzi na jednym garze
Witam może coś podpowiecie co to może być? Wymieniłem pasek rozrządu i było wszystko dobrze auto chodziło luks, biegi zmieniały się spoko. Zaprowadziłem do zakładu montującego autoalarmy. Po zapaleniu auta odrazu zauważyłem, że źle chodzi auto nie przyspieszało i biegów nie chciało zmieniać. Pomyślałem, że to może rozrząd, ale po sprawdzeniu u mechaniora rozrząd jest oki, a komputer wskazuje problem z jednym z pompowtryskiwaczy. Niestey po wymianie wtryskiwacza problem nie ustąpił. Co dalej??
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 21:59 przez KABIGOLF, łącznie zmieniany 1 raz.
Autko chodzi
Witam
No i autko chodzi. Okazało się że przy podłączaniu alarmu te "paproki" spowodowały takie zwarcie, że komputer zgłupiał totalnie. Błędów od diabła i dopiero 3 krotne zresetowanie komputera pomogło. Autko chodzi jak wcześniej.
Dzięki za podpowiedzi
No i autko chodzi. Okazało się że przy podłączaniu alarmu te "paproki" spowodowały takie zwarcie, że komputer zgłupiał totalnie. Błędów od diabła i dopiero 3 krotne zresetowanie komputera pomogło. Autko chodzi jak wcześniej.
Dzięki za podpowiedzi
fajnie że dałeś nam opis działania diesla. to jeszcze powiedz jak okręcić tą rurke od pompowtrysku, bo bardzo mnie to ciekawi. ludzie czytajcie czego dotyczą tematymaciek88 pisze:najpierw jedz i zrób wojne trzeba walczyć o swoje co oni narobili po 2 bez vaga można gdybać do skończenia swiata ale silnika diesla do działania potrzebują ropa+wysokie cisnienie+tlen=auto chodzi.także brak ciśnienia to raczej nie jest jak wtrysk nie to tez nie wiadomo ale zrób tak popuść rurke od wtrysku na którym auto nie chodzi przekręć rozrusznikiem tam ok 5s moze sobiie nawet odpalić jak bedzie ropka to jest wszystko ok.Czy wogóle jestes pewny na 100% ze auto nie chodzi na 1 gar dziwna sprawa a nawet bardzo w dieslu moze po prostu ecu wpada w notlauf i to cie myli masz takie odczucia

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...