Moze ktos zerknie okiem na moj projekt i sie wypowie :] bede wdzieczny
A no wiec tak ogladajac na allegro strumiennice zobaczylem ze one wprawiaja w wir spaliny <odkrycie ameryki > i sobie pomyslalem ze turbo tez powoduje zawirowanie powietrza ktore lepiej sie miesza z paliwem i ma leprzego kopa no i jeszcze cisnienie wytwarza . Ponyslalem sobie zeby do dolotu auta podlaczy strumiennice ktora bedzie wprawiac w wir powietrze tak jak turbo mam nadzieje aha i jeszcze mam pytanie... u mnie w mk1 filtr powietrza jest po prawej stronie przy silniku i chce przelozyc go na lewo pod grill co sadzicie o tym wszystkim?? pod spadem schemat podlaczenia
Dolot?? PRAWIE JAK TURBO :D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Dolot?? PRAWIE JAK TURBO :D
PiCiA88 pisze:Moze ktos zerknie okiem na moj projekt i sie wypowie :] bede wdzieczny
A no wiec tak ogladajac na allegro strumiennice zobaczylem ze one wprawiaja w wir spaliny <odkrycie ameryki > i sobie pomyslalem ze turbo tez powoduje zawirowanie powietrza ktore lepiej sie miesza z paliwem i ma leprzego kopa no i jeszcze cisnienie wytwarza . Ponyslalem sobie zeby do dolotu auta podlaczy strumiennice ktora bedzie wprawiac w wir powietrze tak jak turbo mam nadzieje aha i jeszcze mam pytanie... u mnie w mk1 filtr powietrza jest po prawej stronie przy silniku i chce przelozyc go na lewo pod grill co sadzicie o tym wszystkim?? pod spadem schemat podlaczenia [url=http://images26.fotosik.pl/131/1943d9e2da11b9a1m.jpg]Obrazek[/URL]
Stary, to mnie rozbawiles, nie moge
Ale powiem tak: spoko, zaloz sobie strumiennice, wirownice na dolocie i bedziesz mial superturbo
edit: a zobacz my glupki na to nie wpadlismy
Acha: poczytaj sobie jaka jest zasada dzialania turbosprezarki...
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 16:13 przez exec, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images31.fotosik.pl/69/302f529b1ebdbb66.jpg[/img][/url]
nie chodzi mi o jakies super efekt sama nazwa mowi turbosprezarki :green_fuck: pozatym pytam o zdanie i wystarczyla by odpowiec "ze nie da to zadnego efektu" albo cos w tym stylu pozatym jak taki znawca to moze powisz mi czy przynajmniej dobry pomysl zeby filtr przelozyc....
Jadąc z prędkością 250km\h
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
słuchaj.. to z jakiego powodu chcesz robic cos co robi zawirowania jak turbo( w celach dydaktycznych.. po drodze z turbo przewaznie jest IC, ktore zwieksza moc a likwiduje zawirowania z turbo....) wiec pomysl jaka gafe walnałes... poczytaj tematy i zrozumiesz ze podniesienie mocy to nie pseudo turbinka z allegro za 49 zlotych a inwestycja 4900 minimum...
Ze jeszce takie posty sie trafiaja.... chyba zalozymy dzial humor tuningowy:)
Ze jeszce takie posty sie trafiaja.... chyba zalozymy dzial humor tuningowy:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.