Silicon BAS i centralka, problem...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

strong

Silicon BAS i centralka, problem...

Post autor: strong » wt lip 26, 2005 23:03

Witam , mam w swoim mk2 alarm SILICON BAS, dokupiłem sobie centralny zamek i nie wiem jak podłączyć przewody otwierania i zamykania z centralnego zamka do alarmu.Nie ma w nim typowych wyjść dla centralnego ;-( W załączniku pdf z instrukcją i schematem alarmu.Proszę o jakąś podpowiedz ;-) Dzieki, Pozdrawiam ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

misza_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: misza_m » wt lip 26, 2005 23:54

Alarm faktycznie nie ma sterowania zamkiem. Można to podłączyć ale potrzebna jest centralka sterująca zamkiem którą można sterować jednym przewodem i podłączyć ją do przewodu czarno-pomarańczowego w alarmie. Na tym przewodzie pojawia sie masa w momencie uzbrojenia alarmu, a znika po rozbrojeniu. Większośc centralek do zamka sterowanych jest dwoma masami, jedna otwiera, druga zamyka. Centralka która ma dwa rodzaje sterowania miała kiedys oznaczenie SAS631 do normalnego centrala i SAS635 z dłuższym czasem do pneumata. Powodzenia

strong

Post autor: strong » śr lip 27, 2005 00:21

ok.dzięki,więc będe szukałtakiej centralki zamka ;-(

misza_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: misza_m » śr lip 27, 2005 00:38

Znalazłem cosik takiego http://corral.pl/corral/index.php?id=3020 tylko troche droga :(

strong

Post autor: strong » śr lip 27, 2005 00:57

tzn ten CL-02?? jeżeli tak,no to trochę drogi jak za samą centralke ;-)Myśle że gdzieś sie to znajdzie z tym że centralek tego typu jest mniej bo nie są popularne, gdybyś coś znalazł to proszę o jakiegoś linka z góry dzięki .Pozdrawiam ;-)

misza_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: misza_m » śr lip 27, 2005 13:02

Chodziło mi o moduł MZC-SAS jest tam na dole strony. Ale moim skromnym zdaniem lepiej zaiwestować w nowa centralke alarmu z wbudowanym modułem zamka centralnego, wyjdzie troche drożej ale wszystko bedzie w kupie a nie dwa osobne pudełka. W Gdańsku dobry alarm z modułem centralnego i z atestem kosztuje ok 140 zł (sama centralka z pilotami i kablami)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”