Zmiana slimaka licznika w MK II

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Robroypl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Zmiana slimaka licznika w MK II

Post autor: Robroypl » wt lip 26, 2005 23:14

Dużo by mówić ale po kolei :)
Mam golfa 1.8 RP na automacie, daje głowe uciąc sobie że był w nim tak jak w większości tego modelu golfów licznik o indeksie 950, lecz ktoś kiedyś zamienił samą tarcze licznika na wersje 935 bez licznika dziennego (w szybce liczników dziurke mam, ale w liczniku samym już nie) Chciałem zakupić licznik z obrotomierzem, ale takie występują tylko widze generalnie z przełożeniem 950 lub 975. Licznik z tego co widze nie kłamie więc sądze że ktoś zmienił ślimak idący napędzający licznik na taki który by pasował. I w związku z tym moje pytanie, po tym jak założe licznik z obrotomierzem o indeksie 950 bede miał przekłamania, jak i gdzie wymienić ten ślimak (wogóle czy mam go szanse dostać biorąc pod uwage że mam automat) aby wskaznia były prawidłowe. Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » śr lip 27, 2005 00:11

nie wiem w czym problem, tez mam 1.8 RP automat indeks 950. poprostu kupujesz caly licznik z obrotomierzem z oindeksem 950 i przekladzasz a to ze automat to nie ma znaczenia bo licznik jest taki sam jak do 1.8 ze zwykla skrzynia

Robroypl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Robroypl » śr lip 27, 2005 08:15

Mi chodzi głównie o ślimak. Bo skoro w tym momencie mam indeks 935 i nie mam przekłamań to raczej pewne jest że ktoś zmienił ślimaka idącego od skrzyni. I tu właśnie pytanie czy ta część jest taka sama jak w ręcznej skrzyni czy też automaty miały inną. Nie chciałbym poprostu kupić sobie licznika który będzie mi pokazywał bzdury, a potem jeździć przez rok w poszukiwaniu części (ślimaka) :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”