witam
zauważyłem ostatnio że przy średnio rożgrzenym silniku jak włącze dmuchawe to leci pierw ciepłe powietrze a za chwile lecji zimne jakis czas dopiero po jakims czasie leci ciepłe powietrze dziwny objaw i nie wiem co to może powodować
problem ogrzewanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[quote="jaszczur"]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=140799[/quote
dzieki ale na moje to termostat raczej nie jest...bo silnik jest nagrzany normalnie i nie mam problemu że po 10km sie dopiero rozgrzewa auto rozgrzewa sie szybko tylko po przejechaniu powiedzmy 15km z włączoną dmuchawą po chwili leci zimne powietrze a za 5 minut wraca wszystko do normalnego.
dzieki ale na moje to termostat raczej nie jest...bo silnik jest nagrzany normalnie i nie mam problemu że po 10km sie dopiero rozgrzewa auto rozgrzewa sie szybko tylko po przejechaniu powiedzmy 15km z włączoną dmuchawą po chwili leci zimne powietrze a za 5 minut wraca wszystko do normalnego.
fix123, wywal w .... dwa termostaty znajdujace sie na wezach idacych do wnetrza pojazdu przy samej scianie komory silnika. Na dwoch wezach od cieplej wody sa dwa takie cudenka poolaczone rurka, wywal je a ich miejsce wstaw zwykla rurke miedziana. Ich brak nie wplynie negatywnie na prace czekolwiek a prawdopodobnie to jest przyczyna Twojego problemu z ogrzewaniem.
masz jakieś fotki w którym dokładnie to jest miejscu...Mis pisze:fix123, wywal w .... dwa termostaty znajdujace sie na wezach idacych do wnetrza pojazdu przy samej scianie komory silnika. Na dwoch wezach od cieplej wody sa dwa takie cudenka poolaczone rurka, wywal je a ich miejsce wstaw zwykla rurke miedziana. Ich brak nie wplynie negatywnie na prace czekolwiek a prawdopodobnie to jest przyczyna Twojego problemu z ogrzewaniem.