Witam. Mam taką sprawę w swoim golfie, sprężyna z lewej strony z przodu wypada z górnego gniazda. I stuka. Kolumnę już wyjmowałem, składałem wszystko razem, a po kilku dniach przy ostrym hamowaniu wypadła znowu. Zawias jest obniżony 40/40, amory gazówki, nie skrócone. Moje pytanie brzmi: może sprężyna już ma dość i czas na wymianę? Może się zbiła czy coś i przy dużym nacisku na przód za bardzo się składa i wychodzi z gniazda? Jest jeszcze jeden objaw - przy szybkich nawrotach prawe koło przyciera o błotnik. W drugą stronę dzieje się podobnie.
Nie wiem, ile mają przejechane, bo poprzedni właściciel je zakładał, ale ja na nich zrobiłem już ze 30 tysi.
Wypadająca sprężyna z gniazda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
A wiesz o tym, że już się prawie nie robi skróconych amorów? Są całe kity takie, ale nie ważne.
Przy obniżeniu do 40 mm (czy 60, już nie pamiętam) można zastosować seryjne amory. I do tej pory wszystko było okey. A nic nie grzebałem w zawiasie od pół roku, więc myślę, że to nie jest kwestia amortyzatorów.
Przy obniżeniu do 40 mm (czy 60, już nie pamiętam) można zastosować seryjne amory. I do tej pory wszystko było okey. A nic nie grzebałem w zawiasie od pół roku, więc myślę, że to nie jest kwestia amortyzatorów.
Everyone dies. Not everyone lives.