Piszczy przy przyspieszaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczy przy przyspieszaniu
Moj golfik wczoraj stal caly dzien nie uzywany, a caly czas jest mroz. Jak dzisiaj nim jechalem to przy kazdym mocniejszym docisnieciu gazu slychac glosne piszczenie. Zrobilem nim dzisiaj ze 30 km i caly czas piszczy...
Co to moze byc? Wilgotny pasek?
I mam jeszcze jeden problem. Kupilem samochod tydzien temu, a juz drugi raz musialem dokrecac przednie kolo. Ono sie poprostu samo z siebie luzuje. Myslicie ze wystarczy wymienic śruby?
Co to moze byc? Wilgotny pasek?
I mam jeszcze jeden problem. Kupilem samochod tydzien temu, a juz drugi raz musialem dokrecac przednie kolo. Ono sie poprostu samo z siebie luzuje. Myslicie ze wystarczy wymienic śruby?
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 15:14 przez lichu2008, łącznie zmieniany 1 raz.
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jakiego rodzaju to jest pisk - w tym silniku często popiskują rolki napinacza paska PK ...
co do kół - sprawdź czy masz odpowiednie śruby - jeśli felgi to ori VW - śruby powinny mieć łeb kulisty - zobacz czy stożkowych śrub ktoś nie wsadził (często spotykane przy felgach "uniwersalnych" nie pochodzących od VW )
co do kół - sprawdź czy masz odpowiednie śruby - jeśli felgi to ori VW - śruby powinny mieć łeb kulisty - zobacz czy stożkowych śrub ktoś nie wsadził (często spotykane przy felgach "uniwersalnych" nie pochodzących od VW )
leo..., Piszczy tylko przy przyspieszaniu, na biegu jalowym nie. Jak chcialem ojcu pokazac jak piszczy i na luzie go gazowalem to nie piszczal, tylko w czasie jazdy.
Teraz mam założone stalowe felgi.
Teraz mam założone stalowe felgi.
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 15:29 przez lichu2008, łącznie zmieniany 1 raz.
leo..., climatronic, ale to moze byc cos powaznego czy raczej cos niewielkiego?
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 15:43 przez lichu2008, łącznie zmieniany 1 raz.
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
raczej pierdoła - pasek napędu pompy wspomagania - to jest zwykły pasek typu V i on może piszczeć - pasek PK to pasek wielorowkowy (ten przy alternatorze) - rzadko piszczy - oglądnij też kółko przy pompie wspomagania ...lichu2008 pisze:leo..., climatronic, ale to moze byc cos powaznego czy raczej cos niewielkiego?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
lichu2008, prosty sposób aby sie upenić czy to piszczy pasek od altka(polej go wodą,jak przestanie to on)jak masz klimę to pasek 6PK1145,jak nie to 6Pk 1045 ich ew wymiana jest bardzo prosta tutaj masz jak to się robi http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=88520