nie wiem co jest, żeby jechać prosto muszę trzymać kierownicą skręconą lekko w lewo czy da sie to jakoś naprawić. golf4 '98
[ Dodano: Pon Lip 25, 2005 21:03 ]
mój mail to damko@poczta.onet.pl pomóżcie
problem z kierownicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran 1T2
- Silnik: BMM
- Kontakt:
Ostatnio wymieniałem całe zawieszenie z przodu w swoim golfie i uporałem się z tym po przez ustawienie zbieżności. U mnie autko samo pchało się w lewą stronę. Myślałem, że źle wyważone koła, jednak były ok. Później sądziłem, że tarcze są krzywe lub klocki, ale to też nie to. Pojechałem w końcu sprawdzić zbieżność. Na wydruku wyszło, że coś nie tak jest z lewą stroną i wyszło, że zwrotnica w lewym kole jest skrzywiona. Wymieniłem, pojechałem jeszcze raz na zbieżność i .... w końcu mogę puścić kierwonicę bez obawy na to, że wjadę na przciwny pas ruchu .
A tak na marginesie ... Po wizycie u diagnosty doszedłem do wniosku, że wymienię całe zawieszenie. Miało być tylko przednie, ale zrobiłem zarówno tył jak i przód Teraz za to nic nie puka, stuka i jest cicho
A tak na marginesie ... Po wizycie u diagnosty doszedłem do wniosku, że wymienię całe zawieszenie. Miało być tylko przednie, ale zrobiłem zarówno tył jak i przód Teraz za to nic nie puka, stuka i jest cicho
Ja też stawiam na geometrie zawieszenia, albo... na opony. Miałe kiedys tak w polonezie, że autko sciągało w prawo, jak zamieniłem koła sciągało w lewo. Geometria zawieszenia była ok. Jak wymieniłem opony wszystko minęło. Sprawdź też czy nie masz ciepłej felgi, bo może Ci blokować troszke hamulec i też powodować sciąganie na jedną stronę.