Golf II - prędkościomierz szumi i wskazówka skacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II - prędkościomierz szumi i wskazówka skacze
Co może by odpowiedzialne za to że wskazówka prędkościomierza delikatnie skacze i zegar wydaje poejrzane dźwięki? Wskazówka bardzo delikatnie drżała od razu jak kupiłem to auto ale teraz zaczęło się jeszcze to szuranie. To wina linki czy zegarów? Deskę niedawno rozbierałem - linka nie wygląda jakby miała się zatrzec. Co można ewentualnie zrobic jak się okaże że to wina zegara?
Według moich doświadczen wystarczy linke przed licznikeim podwiesic troche tzn.
zczepiłem linke i wiązke kabli biegnaca nad linką przez to linka jest troszeczke wyzej i to wystarczyło. Mam zdięta pokrywe bezpieczników i w czasie jazdy moge zawsze poruszać linką. Wystarczy 1mm i odrazu sie wycisza. Dodam ze linke mam nową, więc wymienianie jest niepotrzebne.
Najprawdopodobniej jest to wina wyrobienego gniazda w liczniku.
zczepiłem linke i wiązke kabli biegnaca nad linką przez to linka jest troszeczke wyzej i to wystarczyło. Mam zdięta pokrywe bezpieczników i w czasie jazdy moge zawsze poruszać linką. Wystarczy 1mm i odrazu sie wycisza. Dodam ze linke mam nową, więc wymienianie jest niepotrzebne.
Najprawdopodobniej jest to wina wyrobienego gniazda w liczniku.
ja miałem urwaną linkę, została wymieniona na nówke sztuke i na poczatku tez właśnie były dziwne odgłosy. Panowie mechanicy powiedzieli ze to albo wina zegarów albo linka musi sie dotrzeć, no i u mnie po jakimś czasie odgłosy zniknęły w sensie wszystko sie tam ułożyło tak jak powinno.
25.VI.2005==>golfik poszedł 160, no 159 km/h
kupię auto do 15 tysi, z polskiego salonu klima elektryka, Warszawa i okolice
kupię auto do 15 tysi, z polskiego salonu klima elektryka, Warszawa i okolice