Pytanie o zamarzający ręczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o zamarzający ręczny
Witam
Posiadam Golfa IV z czterema hamulcami tarczowymi. Cały czas mi przymarzają (chodzi o tylne). Byłem u mechanika i powiedział, że brakuje tych sprężynek, które odciągają klocek od tarczy??
Jak to się fachowo nazywa?? - ewentualnie gdzie to mogę kupić??
Czekają punkty
Posiadam Golfa IV z czterema hamulcami tarczowymi. Cały czas mi przymarzają (chodzi o tylne). Byłem u mechanika i powiedział, że brakuje tych sprężynek, które odciągają klocek od tarczy??
Jak to się fachowo nazywa?? - ewentualnie gdzie to mogę kupić??
Czekają punkty
- Paweł Marek
- V.I.P.
dokładnie uszczelniona i nasmarowana linka oraz odbijająca dźwignia zacisku do której linka jest zaczepiona - to są warunki spokojnego używania ręczenego w zimie. Raz zamarznięta linka jest już raczej do wyrzucenia, bo za chiny nie idzie dokładnie jej osuszyć w środku, w każdym razie szkoda zabawy. Ja tam sobie wymieniłem, koszt 22 zeta za sztukę i od 2 lat mam spokój. Nie będzie Vento zimą mną rządzić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
miałem podobny problem w audi a3 - przyczyna- pancerz od linki ręcznego jest zakończony-uszczelniony gumowym zakończeniem brak tego uszczelnienia w czsie jazdy w deszczu w wodzie powodował ze woda dostała się do pancerza i gdy przyszed mróz zamarzała i problem
oddczepiłem linke z pancerzem wylałem wode , podsuszyłem suszarką do włosów , zabezpieczyłem wylot linki z pancerza i było dobrze tz w tamtą zime- teraz mam golfa-
pozdrowienia i życzenia wszystkiego dobrego na nowy rok 2008 marian
oddczepiłem linke z pancerzem wylałem wode , podsuszyłem suszarką do włosów , zabezpieczyłem wylot linki z pancerza i było dobrze tz w tamtą zime- teraz mam golfa-
pozdrowienia i życzenia wszystkiego dobrego na nowy rok 2008 marian