Skrzynia biegów MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów MKIII
Przy szybkiej zmianie z 1 na 2 slysze nieprzyjemny zgrzyt. Czym to moze byc spowodowane? Jaki mniej wiecej jest koszt naprawy takiego czegoś? Tylko nie mówcie że mam sobie kupić nową skrzynie 

Re: Skrzynia biegów MKIII
na sete synchronizator.nie wiem ile bo nie robilem nigdy tego.ale skrzyni napewno nie bedziesz musial wymienic.pozdronaian pisze:Przy szybkiej zmianie z 1 na 2 slysze nieprzyjemny zgrzyt. Czym to moze byc spowodowane? Jaki mniej wiecej jest koszt naprawy takiego czegoś? Tylko nie mówcie że mam sobie kupić nową skrzynie
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
1. na kazda zebatke od biegu oddzielny synchronizator i trzeba wyjac i rtozebrac skrzynie.
Aby mniej zgrzytało przy pzrzezucaniu z 1 na 2 poczekaj az obroty zejda, nie wrzucaj na wysokich obrotach.. a jesli na 1 zgrzyta moznza zrobci tak aby najpierw wrzucic 2 a potem 1 - powinno pomuc
Aby mniej zgrzytało przy pzrzezucaniu z 1 na 2 poczekaj az obroty zejda, nie wrzucaj na wysokich obrotach.. a jesli na 1 zgrzyta moznza zrobci tak aby najpierw wrzucic 2 a potem 1 - powinno pomuc
Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...
sprobj wymenic olej, czasem pomaga, ale pelny syntetyk, !!! i wlej tyle ile trzeba. Jesli nie pomoze to regulacja zmiany biegow. Ewentualnie synchronizato, Mozesz zobaczycz co bedzie sie dzialo, jak jedziesz to wrzuc po 1 zamiast 2 to 3 ale trzymaj sprzeglo ! i pozniej 2 jesli zgrzyta to napewno nie bedzie synchronizator.