Witam.
Łożyska ,których firm byście polecali:Optimal ,CX lub 4max?
Mam problem bo nie wiew, które wybrać.Ceny są bardzo zbliżone do siebie.
Znajomy polecał SKF ale cena jest 2-3 razy większa niż łożyska w/w firm.
Pozdrawiam
[MK3} Łożyska koła przedniego i tylnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Odradzam ci zakładanie taniego dziadostwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Założyłem tanie łożyska i jeżdziłem aż miesiąc czasu i sypnęły się na amen, kupiłem drugie SKF zrobiłem już około 20.000 tyś. i wszystko jest ok, zero szumu nic poprostu cisza. Dlatego polecam ci SKF jesli chcesz autem jeżdzić dłużej, bo jeżeli chcesz sprzedać to wystarczą ci Optimale podobno dośc dobre niemieckie łożyska, ale naprawdę nie ma co oszczędzać, bo wyjdzie potem cie i tak dwa razy więcej $.
[ Dodano: Nie Lip 24, 2005 09:16 ]
Acha ten tani szajs to CX !!!!!!!!!! Poszukaj w innych sklepach bo nie są SKF wcale 3 razy droższe naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Różnica jest u mnie w Katowicach do 20 zł więcej między tanim szajsem a SKF.

[ Dodano: Nie Lip 24, 2005 09:16 ]
Acha ten tani szajs to CX !!!!!!!!!! Poszukaj w innych sklepach bo nie są SKF wcale 3 razy droższe naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Różnica jest u mnie w Katowicach do 20 zł więcej między tanim szajsem a SKF.

duzo zalezy jak kto bedzie montował to łozysko i czy je z odpowiednia sila dokreci(tył) jak ktoś nie umiejetnie to zrobi to i SKF siadzie szybko. umnie SKF kosztuje 2 razy tyle co CX. ale sa przeciesz łozyska niemieckie(RUVILLE) za posrednia cene i maja duzą zywotnosć. PODSTAWA TO USUNĄĆ STARY SMAR I WSZYSTKIE ZANIECZYSZCZENIA ZEBY SIE NAWET ZIARENKO PIASKU NIE TRAFIŁO NOWY SMAR ODPOWIEDNIA REGULACJA I KAZDE BEDZIE DŁUGO CHODZIŁO
Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem
- bryszard
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja kupiłem ostatnio w sklepie z częściami vw łozyska na tył firmy KOYO po 35 na koło bardzo dobra firma a dużo zależy kto i jak to montuje bo czasmi zwala sie winę na łozysko a mechanior poprostu zamocno pierd....noł młotkiem i po filipku ale na tym bym nie oszczędzał .Zapytaj w sklepie które idą najczęściej to sam ci powie.
-
- Gadatliwa bestia
U mnie nikt nie miał szans pier...ąć młotkiem, bo elegancko wprasowane na prasie były, a jednak się rozleciały... po 2 miesiącach!!!!!
Ewentualnie Optimale (mam w MK II i na razie jest OK) albo SKF!
Codziennie do pracy robię 150km + codzienne pierdoły, więc to jest dobry test dla łożysk- tak uważam...Znacie przecież wszystcy polskie drogi- stoły do ping-ponga to to nie są...
Ewentualnie Optimale (mam w MK II i na razie jest OK) albo SKF!
Codziennie do pracy robię 150km + codzienne pierdoły, więc to jest dobry test dla łożysk- tak uważam...Znacie przecież wszystcy polskie drogi- stoły do ping-ponga to to nie są...