Zaklócenia Golfie III
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zaklócenia Golfie III
W moim Golfie zamontowane jest radio które nie jest markowe ale nieźle gra . Problem polega na tym że po zapaleniu silnika w głośnikach strasznie trzeszczy. Myśle że to coś od zapłonu zakłóca bo częstotliwość trzeszczenia wzrasta w z chwilą zwiększania obrotów silnika. Nie wiem czy to wina radia(myśle że nie) czy brak jakiegoś filtra-może przy zapłonie
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Re: Zaklócenia Golfie III
a te filtry to kicz szkoda mi tylko tej kasy filtr na przewody do alternatora na przewody z radia na wet do wzmacniacza kupywałem bo koleś twierdził ze te starsze typy mają słabe filtry wbudowane w desperacji wymieniłem szczotki w alternato... i nic . a i pamientaj o dobrych kablach grubszych dobrze ekranowanych mi takie pomogły .powodzeniaromanop pisze:W moim Golfie zamontowane jest radio które nie jest markowe ale nieźle gra . Problem polega na tym że po zapaleniu silnika w głośnikach strasznie trzeszczy. Myśle że to coś od zapłonu zakłóca bo częstotliwość trzeszczenia wzrasta w z chwilą zwiększania obrotów silnika. Nie wiem czy to wina radia(myśle że nie) czy brak jakiegoś filtra-może przy zapłonie
Re: Zaklócenia Golfie III
a te filtry to kicz szkoda mi tylko tej kasy filtr na przewody do alternatora na przewody z radia na wet do wzmacniacza kupywałem bo koleś twierdził ze te starsze typy mają słabe filtry wbudowane w desperacji wymieniłem szczotki w alternato... i nic . a i pamientaj o dobrych kablach grubszych dobrze ekranowanych mi takie pomogły .powodzenia [/quote]
Poszedlem do sklepu z elektronika i poprosilem o dobre przewody ale sprzedawca polecil mi jednak filtr do zasilania i sie skusilem(cena 12 zl) i pomoglo, jest teraz super
Filtr na obciazenie 5A, im wieksza moc glosników tym amery powinny byc wyzsze
Czyli filtry tez pomagaja ale chyba zalezy to od jakosci
dzieki za porady
Pozdrawiam
Poszedlem do sklepu z elektronika i poprosilem o dobre przewody ale sprzedawca polecil mi jednak filtr do zasilania i sie skusilem(cena 12 zl) i pomoglo, jest teraz super
Filtr na obciazenie 5A, im wieksza moc glosników tym amery powinny byc wyzsze
Czyli filtry tez pomagaja ale chyba zalezy to od jakosci
dzieki za porady
Pozdrawiam