sprzeglo, problem?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprzeglo, problem?
witam
dzisiaj odczulem ze coraz ciezej wciska mi sie sprzeglo, o czym to swiadczy?
-
- Mały gagatek
Re: sprzeglo, problem?
O tym że pewnie musisz wymienić jego linkę. U mnie było identycznie...pedał sprzęgła chodził bardzo ciężko...kumpel się śmiał że tak samo śmiga u niego w kamazie...no i tak śmigało aż mi z pancerzyka na pedale wyrwała się cała linka...więc warto się zatroszczyć o to jak najszybciej żeby nie pedał nie odleciał ci podczas jazdy bo bez niego ciężki jest partyzancki powrót do domu ew. do mechanika. A wymiana trwa dosłownie 10minut z wyregulowaniem linki. Bez problemowo można zrobić to samemu.pavvcio pisze:witam
[/quote]
O tym że pewnie musisz wymienić jego linkę. U mnie było identycznie...pedał sprzęgła chodził bardzo ciężko...kumpel się śmiał że tak samo śmiga u niego w kamazie...no i tak śmigało aż mi z pancerzyka na ******* wyrwała się cała linka...więc warto się zatroszczyć o to jak najszybciej żeby nie pedał nie odleciał ci podczas jazdy bo bez niego ciężki jest partyzancki powrót do domu ew. do mechanika. A wymiana trwa dosłownie 10minut z wyregulowaniem linki. Bez problemowo można zrobić to samemu.[/quote]
wiesz ale sek w tym ze jak auto postoi kilka godzin np. cala noc to sprzeglo chodzi idealnie, problemy zaczynaja sie po 10 min jazdy.
O tym że pewnie musisz wymienić jego linkę. U mnie było identycznie...pedał sprzęgła chodził bardzo ciężko...kumpel się śmiał że tak samo śmiga u niego w kamazie...no i tak śmigało aż mi z pancerzyka na ******* wyrwała się cała linka...więc warto się zatroszczyć o to jak najszybciej żeby nie pedał nie odleciał ci podczas jazdy bo bez niego ciężki jest partyzancki powrót do domu ew. do mechanika. A wymiana trwa dosłownie 10minut z wyregulowaniem linki. Bez problemowo można zrobić to samemu.[/quote]
wiesz ale sek w tym ze jak auto postoi kilka godzin np. cala noc to sprzeglo chodzi idealnie, problemy zaczynaja sie po 10 min jazdy.
Witam,
ja mam trochę inny problem i nie wiem co się dzieje.
Strasznie mi ślizga sprzęgło tzn. mimo puszczonego pedału samochód zachowuje się jakby sprzęgło było częściowo wciśnięte.
Może to kwestia regulacji, którą nie wiem jak przeprowadzić.
Może być to zużyte sprzęgło?, samochód ma silnik 1,6 GTI i 160 tys przebiegu. Golf 3 1995.
Jeśli to regulacja to jak ja przeprowadzić ?, dodam ze poprzedni właściciel utrwal zabezpieczenie (ten metal który 3ma sprężynę na lince).
Dołączam rysunek, brakuje u mnie tego metalu Hook Tab
Strasznie mi ślizga sprzęgło tzn. mimo puszczonego pedału samochód zachowuje się jakby sprzęgło było częściowo wciśnięte.
Może być to zużyte sprzęgło?, samochód ma silnik 1,6 GTI i 160 tys przebiegu. Golf 3 1995.
Jeśli to regulacja to jak ja przeprowadzić ?, dodam ze poprzedni właściciel utrwal zabezpieczenie (ten metal który 3ma sprężynę na lince).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kończy się Tobie sprzęgło. To wina docisku a dokładniej słoneczka.pavvcio pisze:witam
[ Dodano: Nie Lip 24, 2005 4:14 pm ]
Ta linka jest z samoregulatorem i jej się nie reguluje a co do ślizgania się sprzęgła musisz zwalić skrzynie bo na ten temat można zgadywać a jak ją zwalisz to będziesz widzieć.saymon pisze:Witam,
A ile moze kosztować taka linka i czy do wszytkich sliników jetsków w mk3 jest taka sama?? Na czym polega wymina i czy ktoś bez doswiadczenia moze ją wymienić??MistiqChild pisze:O tym że pewnie musisz wymienić jego linkę. U mnie było identycznie...pedał sprzęgła chodził bardzo ciężko...kumpel się śmiał że tak samo śmiga u niego w kamazie...no i tak śmigało aż mi z pancerzyka na ******* wyrwała się cała linka...więc warto się zatroszczyć o to jak najszybciej żeby nie pedał nie odleciał ci podczas jazdy bo bez niego ciężki jest partyzancki powrót do domu ew. do mechanika. A wymiana trwa dosłownie 10minut z wyregulowaniem linki. Bez problemowo można zrobić to samemu.pavvcio pisze:witam
Pozdrawiam
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl