oto opis problemu: przekręcam kluczyk na zapłon, kontrolki się zapalają, gaśnie radio, przekręcam dalej kluczyk, rozrusznik kręci, silnik zaskakuje, puszczam kluczyk, silnik gaśnie i żadne kontrolki się nie świecą.
Podczas włączania zapłonu słychać któryś z przekażników i co jest zastanawiające to to że radio gaśnie kiedy przekręci się kluczyk w pozycje zapłon.
jak myślicie czy to stacyjka czy przekażnik?
czy ktoś z was ma schemat instalacji do tego samochodu? myśle że schemat będzie podobny jak w VV Golf i Vento z tego rocznika.
Silnik odpaliłem na krótko tzn, właczając tylko zapłon i podanie napięcia na cewke, czyli problem sie pojawia kiedy kluczyk po odpaleniu silnika wraca na pozycje zapłon.
Gaśnie zaraz po odpaleniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie zaraz po odpaleniu
Ostatnio zmieniony czw gru 20, 2007 23:50 przez lutek34, łącznie zmieniany 1 raz.
Na 90% problem tkwi w stacyjce a dokladnie w kostce.
Tez mialem podobny problem,tylko ze jak energicznie wracalem kluczykiem w strone wygaszenia silnika to zaskakiwal i chodzil a lekko go przekrecilem do przodu to gasl.
Tez mialem podobny problem,tylko ze jak energicznie wracalem kluczykiem w strone wygaszenia silnika to zaskakiwal i chodzil a lekko go przekrecilem do przodu to gasl.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
Kość wymieniona i działa.
Wczoraj zabrałem się za wymiane przewodów WN, świec i kopułki ale żeby się do tego wszystkiego dobrac musiałem sciągnąć kolektor ssący bo za nic w świecie nie mogłem wyciągnąć kabli i wykręcić 2 i 3 świecy. Ale to kto pomyślał.
Oryginalne świece wyglądają OK Bosch platinium. miały przejechane 100tyś.
Facet w sklepie Fota dobrał mi świece championa które juz wkręciłem ale dał mi złe kable które musze wymienić. Kopułke też wymieniam, gość ze sklepu straszy mnie że to może byc walniety moduł że on tak szarpie jak się jedzie i nie wkręca się w obroty.
W sklepie Fota dali ciała dwa razy, wczoraj dali mi kable Kager i sie okazało że są złe, podjechałem dziś do nich wymienili mi na inne i kabel łączący moduł z kopułką jest za krótki. I znów nie mogłem go poskładać bo sklep już zamknięty.
Ciekaw jestem czy te świece co mi dobrali to też tak dobrane jak i te kable.
Czy ktos z Was może sprawdzić czy świece Champion RC9YC będą OK dla tego silnika? Przypomne że to silnik 2.0l ABA według katalogu championa to powinny być RC12YC ale teraz juz ich nie oddam bo już je wkręciłem.
Wczoraj zabrałem się za wymiane przewodów WN, świec i kopułki ale żeby się do tego wszystkiego dobrac musiałem sciągnąć kolektor ssący bo za nic w świecie nie mogłem wyciągnąć kabli i wykręcić 2 i 3 świecy. Ale to kto pomyślał.
Oryginalne świece wyglądają OK Bosch platinium. miały przejechane 100tyś.
Facet w sklepie Fota dobrał mi świece championa które juz wkręciłem ale dał mi złe kable które musze wymienić. Kopułke też wymieniam, gość ze sklepu straszy mnie że to może byc walniety moduł że on tak szarpie jak się jedzie i nie wkręca się w obroty.
W sklepie Fota dali ciała dwa razy, wczoraj dali mi kable Kager i sie okazało że są złe, podjechałem dziś do nich wymienili mi na inne i kabel łączący moduł z kopułką jest za krótki. I znów nie mogłem go poskładać bo sklep już zamknięty.
Ciekaw jestem czy te świece co mi dobrali to też tak dobrane jak i te kable.
Czy ktos z Was może sprawdzić czy świece Champion RC9YC będą OK dla tego silnika? Przypomne że to silnik 2.0l ABA według katalogu championa to powinny być RC12YC ale teraz juz ich nie oddam bo już je wkręciłem.