Witam!
chłopaki gdzie mogę zakupić nową pokrywę zaworów do mojego silnika 1,4 ABD, ponieważ wymieniałem już kilka razy uszczelkę, ale zawsze pojawiają się nieszczelności w narożnikach na przejściu uszczelki w oring nad wałkiem rozrządu. Podejrzewam, że pokrywa jest już za bardzo wyciśnięta.
Silnik ma przejechane już 240 tys. km, z syntetyku na półsyntetyk przeszedłem przy przebiegu ok. 200 tys. km, olej od wymiany do wymiany, jedyne wycieki na zewnątrz.
Dodatkowo nie mogę nigdzie zakupić oringu znajdującego się na wałku rozrządu od strony kopułki, na wałku widać już lekkie zużycie - wytarty jest rowek pod oringiem - wymieniać oring, czy wałek rozrządu na nowy?
Może jakieś linki sklepów internetowych , patrzyłem w allegro, lecz nic nie mogę znależć, w inrercars też nie mają.
Dzięki za pomoc
Nowa pokrywa zaworów i oring od strony kopułki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kupowałęś 3 częściową uszczelkę ?
Wymień odrazu szpilki bo jest to zalecane przy każdej wymianie uszczelki tak mi mówił pan w sklepie jak ku[powałem może tu szukaj przyczyny szpilki chyba z 20 zł kosztują a pokrywe kupisz tu a jak nie to się zamawia i zaraz jest
ale mają dobre części
JUNA AUTO CZĘŚCI Łódź ul.Długosza 41 042 650-01-66
Wymień odrazu szpilki bo jest to zalecane przy każdej wymianie uszczelki tak mi mówił pan w sklepie jak ku[powałem może tu szukaj przyczyny szpilki chyba z 20 zł kosztują a pokrywe kupisz tu a jak nie to się zamawia i zaraz jest
JUNA AUTO CZĘŚCI Łódź ul.Długosza 41 042 650-01-66
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
uszczelka jednoczęściowagrandilodz pisze:Kupowałęś 3 częściową uszczelkę ?
jeżeli chodzi o szpilki, to ich nie mam, tylko mam śrubki (klucz 10), są tylko trzy w środkowej części pokrywy
taką jak tu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 3c#1584291
dzięki, chyba się tam wybiorę, ciekawe tylko ile zabulę za nową pokrywęgrandilodz pisze:JUNA AUTO CZĘŚCI Łódź ul.Długosza 41 042 650-01-66
Ostatnio zmieniony czw gru 20, 2007 03:21 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
To kup nowy komplet śrub sklep jest przy krajowej 1 nie daleko tylko jak byś jechał to w twoją stronę do Łeczycy jest zaraz przy trasie nie ma problemu z trafieniem 
Ostatnio zmieniony czw gru 20, 2007 14:45 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...