co najlepiej dać w podłoge aby wygłuszyć?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- patryk2340
- Carpe Diem

- Kontakt:
co najlepiej dać w podłoge aby wygłuszyć?
Witam. Ostatnio w moim golfiku zrobiłem remont podłogi, bo już podczas jazdy mogłem asfalt podziwiać
. Oczywiście większość oryginalnego wygłuszenia już do niczego się nie nadaje (wilgoć i lata zrobiły swoje). I stąd moje pytanko: co można użyć zamiast tego oryginalnego wytłumienia? Może już ktoś próbował się z tym bawić? Z góry dzięki 
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 00:18 przez patryk2340, łącznie zmieniany 1 raz.
- patryk2340
- Carpe Diem

- Kontakt:
Mis, to mnie teraz zaskoczyłeś
nie wiedziałem że można takie coś kupić. Dzięki wielkie 
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 00:32 przez patryk2340, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Slavwek.ie
- Forum Master

- Kontakt:
Jak byś chciał się konkretnie pobawić to polecam maty bitumiczne APP do głuszenia blach, tylko trzeba się liczyć z kosztami i dodatkowymi kilogramami..
http://www.allegro.pl/search.php?string=Mata+APP
http://www.allegro.pl/search.php?string=Mata+APP
-
master_graphic
- Mały gagatek

- Kontakt:
do wygłuszania
Witam wszystkich
jeżeli chodzi o filc raczej nie wpakował bym do swojego golfera ponieważ filc chłonie wodę z każdej strony
jak chcecie dobrze wygłuszyć mogę polecić jedynie tą matę bitumiczną.
Pamiętajcie o najważniejszej zasadzie - kładzie się to do wnętrza co nie chłonie wody.
Pozdrawiam wszystkich
jeżeli chodzi o filc raczej nie wpakował bym do swojego golfera ponieważ filc chłonie wodę z każdej strony
jak chcecie dobrze wygłuszyć mogę polecić jedynie tą matę bitumiczną.
Pamiętajcie o najważniejszej zasadzie - kładzie się to do wnętrza co nie chłonie wody.
Pozdrawiam wszystkich
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Master ma racje nie kupuj tej mapy musi być taka z gumową poweieszchnią z jedenj strony bo będzie bagno po deszczu
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
master_graphic
- Mały gagatek

- Kontakt:
do tematu
jeżeli chcecie szybko i bezbolesnie udajcie sie do jakiegokolwiek marketu budowlanego typu C......a, O...i czy tam L....M..... i tam kupicie dowoli mat czy pap bitumicznych
potem do domku, ciosik do rozluźnienia w płynie (oczywiście dla ciała) i troche czasu i macie w samochodzi cichutko i przede wszystkim w odróżnieniu od filcu sucho sucho sucho
W drodze odwetu polecam po rozebraniu wnętrza tam gdzie chcemy założyć matę wziąć opalarkę i podsuszyć podłoże (macie pewność że sucho i wszystkie podłoża do klejenia mat powinny być podgrzane, ułatwi nam to nakładanie maty)
UWAGA: z opalarką nie podpalcie czegoś - wszystko robimy aby wysuszyć a nie podpalić
Pozdrawiam
potem do domku, ciosik do rozluźnienia w płynie (oczywiście dla ciała) i troche czasu i macie w samochodzi cichutko i przede wszystkim w odróżnieniu od filcu sucho sucho sucho
W drodze odwetu polecam po rozebraniu wnętrza tam gdzie chcemy założyć matę wziąć opalarkę i podsuszyć podłoże (macie pewność że sucho i wszystkie podłoża do klejenia mat powinny być podgrzane, ułatwi nam to nakładanie maty)
UWAGA: z opalarką nie podpalcie czegoś - wszystko robimy aby wysuszyć a nie podpalić
Pozdrawiam
- patryk2340
- Carpe Diem

- Kontakt:
hmmmmmm, z tymi matami to może i dobry pomysł, ale... troche drogi chyba... Wygłuszając same drzwi na matę bitumiczną wydałem ponad stówkę... Nasuwa mi się tylko jedno pytanie- skoro filc nie nadaje się za bardzo do wygłuszenia, bo chłonie wodę, to czemu ludzie z VW dawali go oryginalnie do nowych samochodów?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
bo były nowepatryk2340 pisze:chłonie wodę, to czemu ludzie z VW dawali go oryginalnie do nowych samochodów?
proponuję masę bitumiczną w płynie którą możesz na podłodze zastosować jak wylewkę
Swoją drogą jaki ten świt pełen sprzecznosći, ja dopiero co skuwałem maty z całego auta , również z podłogi a ktosinny robi coś zupełnie innego
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2008 01:48 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ale nie mówimy o zalaniu całej podłogi . a ciężar auta?proponuję masę bitumiczną w płynie którą możesz na podłodze zastosować jak wylewkę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...