Mam taki problem a mianowicie brat
Problem z Licznikiem do Audi B3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Licznikiem do Audi B3
Witam
ma audi b3 i w liczniku znikło mu podswietlenie tzn jak wyłaczy swiatła mijania to zaswieca sie jedna zarówka pod zegarkiem cyfrowym w obrotomierzu. A jak właczy swiatła to nic sie nie podswietla. Sprawdzalismy bezpieczniki i nic. A jak wpielismy inny licznik to podswietlenie działa. Co to moze byc ? Doda ze jak rozebrałem go to sprawdziłem sciezki prowadzace od kostki do zarówek, i podpinałem osbone zasilanie i swieca wtedy zarówki. Żarówki zostały wymienione. Moze ktos mi pomuc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt gru 18, 2007 21:58 przez mlody18, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam Wszystkich Miłośników VW
zasilanie podałem prosto od kostki, i wtedy działaja. A w samochodzie nie :/ Z tyłu licznika koło sciemniacza jest taka kostka czarna gr na 4-5mm i długa na ok. 3,5cm od czego to jest ? Moze to jest spalone ?
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 07:09 przez mlody18, łącznie zmieniany 1 raz.
napewno podpinam tam gdzie kostka, i nic tak jak by miał zwarcie na jakims układzie bo po wyłaczeniu swiatłe wlacza sie tylko jedna zarówka pod zegarkiem. A on działał tylko swego czasu cos przestało swiewcic i tyle. Wymieniłem zarówki i dalej to samo i do tej pory ma problemy.
[ Dodano: Pią Gru 21, 2007 09:29 ]
A mam jeszcze jedno pytanie czy sciezki moga isc w srodku płytki czy tylko na zewnatrz ?
[ Dodano: Pią Gru 21, 2007 09:29 ]
A mam jeszcze jedno pytanie czy sciezki moga isc w srodku płytki czy tylko na zewnatrz ?