Co wymienić po kupnie samochodu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja w tym silniku (AHW 1.4,16v), kilka miesięcy temu dałem mechanikowi 1280zł, na tą kwotę złożyło się:bithmore pisze:Mozesz napisac mi ile zaplaciles za wszystko co bylo potrzebne przy wymienie rozrzadu (i kwota wymiany tez)? mam mk4 1.4 16v,
- kompletny rozrząd
- pompa wody
- nowy płyn chłodzący
- jakieś uszczelki, chyba wałków rozrządu (lub wału korbowego) nie pamiętam dokładnie, ale ich koszt nie był duży
- robocizna
[ Dodano: 19 Gru 2007 20:54 ]
Czy aby na pewno przy włączonym zapłonie? Dieter Korp w swojej książce w rozdziale o odpowietrzaniu nie wskazuje na odpalanie auta przy tej czynności. Pisze jedynie że: Jeśli nie udało się odpowietrzyć układu metodą pompowania należy _zakręcić_ wszystkie zawory, uruchomić silnik, wcisnąć wielokrotnie pedał hamulca i jeszcze raz przeprowadzić odpowietrzanie (na wyłączonym silniku).Robert31 pisze:Płyn Hamulcowy DOT 4+ pamietaj ze majac auto z ABeSem odpowietrzasz układ przy włączonym zapłonie !
No chyba, że Robertowi chodzi o przekręcenie kluczyka w stacyjce, bez odpalenia silnika. Tylko po co ktoś miałby to tak robić. Może mi to ktoś wytłumaczyć, plz.
majki
-
- Nowicjusz
- Kontakt: