brak centralnego zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lewik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

brak centralnego zamka

Post autor: Lewik » pt lis 23, 2007 19:21

Witam wszystkich jestem nowy wiec pasuje sie przywitać HELLO. Jestem nowym posiadaczem golfa 4 i mam takie pytanie czy były wersje bez centralnego zamka i co to jest ze podczas otwierania dzwi kierowcy(nie mylić z przekrecaniem kluczyka)słychac bzyczenie takie cos jak pompka paliwa Prosze o pomoc

OLI898
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: OLI898 » pt lis 23, 2007 20:29

W bagażniku pod wykładziną przy kole zapasowym masz tabliczkę z wersją wyposażenia, ale nie musi to oznaczać, że ktoś po zakupie go nie dołożył. Gdy otwierasz drzwi kluczykiem czujesz opór?? Napisz coś więcej

Awatar użytkownika
Lewik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Lewik » sob gru 08, 2007 17:47

podczas przekrecania kluczyka czuje lekki opór a kiedys nawet pofatygowałem sie i rozebrałem tapicerke dzwi aby dostac sie do zamka z tego co amietam to wypiołem tylko jedną wtyczke z zamka która słuzy do właczenia oswietlenia wnetrza podczas otwartych dzwi.wydaje mi sie ze do centralki powinien byc zamontowany silniczek ktory steruje zamkami . W wymontowanym zamku miałem jakies koła zebate pod dekielkiem ale do czego one słuza to nie mam pojecia.Chyba Niemiec nie zrobił by golfa bez centralki co -albo sie myle

Awatar użytkownika
B_e_n_e_k
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: B_e_n_e_k » sob gru 15, 2007 02:47

No własnie w tym momencie sie męcze z tym samym problemem. Bo rozkrecałem tapicere zeby podkleić podłokietnik w drzwiach bo nity popuszczały no i wlasnie zauwazylem kabel ktory idzie do zamka. Dlatego podejrzewam że w każdym zamku jest silniczek do centralki, tylko jeśli nie ma centalki w pakiecie, no to po prostu siłownik jest wyłączony. pytanie tylko jak to uruchomić bo napewno sie da. Jutro wezme pod te kabelki podepne 12V i zobacze czy sie coś poruszy. Lewik, jak wiesz juz coś wiecej, no to podziel sie informacjami.

[ Dodano: 15 Gru 2007 01:49 ]
a to bzyczenie przy otwarciu drzwi to własnie jest pompka paliwa, która włacza sie ponownie po właczeniu zapłonu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”