Sterownik wentylatorów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
GoF
Ma gadane
Ma gadane

Sterownik wentylatorów

Post autor: GoF » pt gru 14, 2007 19:56

Witam

Czy moze ktos mi podac numer sterownika wentylatorow do golfa IV TDI z 2002r. model na rok 2003, klimatronik. Numer ogolny jako taki mam ale roznia sie koncowa litera:
1J0 919 506 i tu nie wiem jaka ma byc litera na koncu.
Wie ktos gdzie mozna taki sterownik kupic taniej niz w salonie? Sa na allegro jakies ale w wiekszosci to sa niesprawdzone z rozbitych samochodow.

Dzieki, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 14, 2007 20:26

Jakie masz wyjście, za nowy w ASO dasz z 400-500 zeta. Numer jest zależny nie tylko od typu silnika ale i od rodzaju wyposażenia. Podaj jaką litere masz w swoim na końcu to zobaczymy czy ETKA dopuszcza jakieś zamienniki, zerknij też na ile jest pinów. Kupująć na szrocie zawsze dostajesz gwarancję rozruchową, masz czas na sprawdzenie więc nie masz się czego obawiać, na Allegro może być trochę więcej kłopotu z reklamacją, zwykle udaje się niesprawny przedmiot zwrócić ale zabiera to czas i kasę na odsylanie.

[ Dodano: Pią Gru 14, 2007 7:30 pm ]
W każdym razie litera K na końcu do Twojego autka

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
GoF
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: GoF » pt gru 14, 2007 20:38

hmmm... obecnie mam z literka Q na koncu i to mnie zastanawia czemu tak jest. Czy K jest zamiennikiem Q? (zamiennik to cos gorszego czy np nowsza wersja itp itd... bo ciezko znalesc z Q a sporo jest z K).
Wielkie dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 14, 2007 20:46

Wg ETKI Q jest zamienne z K. To nie oznacza że gorsze, po prostu przestali robić cześć z danym oznaczeniem i zacząli z nowym, być może wporwadzająć jakieś poprawki.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”