Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sztomel pisze:A mnie i tak szkoda wydawać kasę na takie pierdoły !
Jest o wiele prostrze zabezpieczenie i nie wymaga ono żadnych nakładów finansowych ale o tym to ja tu nie będę pisał bo różni ludzie to forum czytają.
Odnośnie tych Beer Locków i Tytan Locków to złodzieje jak czytają to nasze forum to się tylko usmiechają a wiem coś o tym bo pracuję w firmie, która takich m.in. złodziejaszków ściga.
Najbardziej to już mi się śmiać chce z tych co to montują alarm samochodowy i wydaje im się, że mogą spokojnie spać - totalna bzdura, identycznie jest w kwestii blokad kolumny kierownicy.
Odnośnie tego włączania i wyłączania elektrozaworu to nigdy nie jeździcie sami Waszymi aytkami. Wozi się czasem różne osoby a nikt ślepy nie jest i każdego interesuje gdzie łapami dotykacie przed uruchomieniem silnika. Miałem taki ukryty wyłącznik w kabinie polegający na zwieraniu palcami dwóch miejsc dezaktywujących i aktywujących zabezpieczenie samochodu. Długo nie minęło a stało się to już tajemnicą poliszynela i wszyscy najpierw widzieli a potem już wiedzieli jak moje auto rozbroić przed odpaleniem.
Wywaliłem to zabezpieczenie od razu w czorta.
Życzę wszystkim oby Wasza pewność za auto po montażu tego elektrozaworu nie okazała się złudna.
Pozdrawiam.
Sztomel
najlepiej zrob swoj obwod z bezpiecznikiem bo jak sie np pod obwod radia czy osiwetlenia to przy jakimkolwiek zwarciu zgasnie ci auto. plus/minus wez z akumulatota, bezpiecznik, gdzies wlacznik i bedzie okTajny pisze: P.S. skąd najlepiej pociagnąć zasilanie elektrozaworu ?
• Jaki przekaźnik w takim przypadku najlepiej instalowacPrzewodnik pisze: zrobić przekaznik na kablu idącym do cewki rozrusznika
Szkoda.. przydaloby mi sie takie info. Zalozylbym u siebie.ringel pisze:Chociaz sam to robilem to niepamietałbym, ktore przewody zmostkowac, a jest 6 przewodów identycznych. Naprawde ciezko by bylo to znalesc i rozpracowac
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości