Przednie lampy świecą mi tylko 5m przed autem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przednie lampy świecą mi tylko 5m przed autem
poprzedni wlasciciel zamontowal cleary hella ale niestety nie dziala mi regulacja swiatel Świecą mi dosłownie 5m przed auto. da sie je podniesc recznie?? z tego co widze to w lampie jest jakies biale pokretło. podniesie sie nin strumień swiatla az tyle do góry??
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 21:43 przez Darcyn, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mnialem to samo tylko przy zwyklych lampach..........musisz podjechac do jakiejs sciany na równym terenie zaznacz sobie tasna na scianie aktualny poziom i krec krec krec....az do znudzenia i zobacz czy wogole to sie reguluje.....ja mialem maly problem z tym ale dalem rade i TY tez dasz rade !!!;) trzymam kciuki
hmm.....
nie wiem jak tam w clear'ach, ale w normalnych hella'ch niewazne z jakiego rocznika jest golf, czy tez jakiego rodzaju lampy( tzn H4 lub H1+H1) to to białe pokretło, ktore jestes w stanie zobaczyc, sluzy do ustawiania swiatel prawo - lewo. do regulacji gora-dól słuzy pokrętlo dostepne z przodu reflektora. nad szklem po prawej stronie (lewy reflektor) jest dziura, a na jej koncu to poketlo. najlepiej jest je obracac duzym srubokretem krzyzakowym. ja proponuje pojechac w nocy na prosty, plaski odcinek drogi ze srubokretem i sie bawic. ja tak zrobilem, bo po przegladzie zawsze mi odrobinke za nisko ustawiaja i slabo na krotkich widac. Ale trzeba tez pamiętac o innych uzytkownikach drogi, szczegulnie tych z naprzeciwka. Dlatego tez strumien swiatla przesunąłem bardziej w prawo, zeby bardziej swiecil na pobocze, niz na drugi pas. Dodam tylko, ze jeszcze nikt mi nie mrugal ze go oslepiam
1- pokretlo regulacji góra - dół (niedostepne z tyłu reflektora, bo zaslaniają je elemęty pasa przedniego)
2- pokretlo regulacji lewo-prawo (te kore odrazu rzuca sie w oczy po otworzeniu maski)
3- tam znajduje sie silniczek elektrycznej regulacji swiatel
1- pokretlo regulacji góra - dół (niedostepne z tyłu reflektora, bo zaslaniają je elemęty pasa przedniego)
2- pokretlo regulacji lewo-prawo (te kore odrazu rzuca sie w oczy po otworzeniu maski)
3- tam znajduje sie silniczek elektrycznej regulacji swiatel
Ostatnio zmieniony pt sie 25, 2006 02:14 przez Bednarus, łącznie zmieniany 2 razy.
- Grzegorz_r
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Grzegorz_r
- Mały gagatek
- Kontakt:
i to moze być przyczyna złego oświetlenia:/ delikatne krzywizny na przednim pasie skutkują dużymi odchyleniami w promieniu światła! jesli nie mozesz wyregulowac swiateł to moze spróbuj dac podkładki pod śruby zeby oddalić troszke lampe od dapsa tak zeby dół sie podniósł do góry!Francua pisze:Tzn. lustrzanka jest maksymalnie cofnięta do tyłu (do silnika). Pomimo tego wydaje mi się że światła swiecą dość bliko. Gofer w sierniu dostał między oczy. Był robiony cały przód (podłóżnice były ok).
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6099193]Moje aukcje Allegro![/url]