Witam
Świecą mi się kontrolki od ABS i ASR, odczytałem błąd "1276 Pompa hydrauliczna ABS-V64 sygnał poza tolerancją"
Z pół roku temu pojawił mi się taki sam błąd ale zniknoł po kilku dniach a teraz juz 2 tygodnie niemam ABS-u.
Czy ktos miał cos podobnego? Może jakiś przewód się gdzieś ułamał?
Kontrolki zapalają się po przejechaniu 30-50m, jak stoje na parkingu po odpaleniu to się nie zapalają nawet jak poczekam długo i naciskam hamulec.
Jakieś sugestie i pomysły?
Błąd 1276 pompa hydrauliczna ABS-V64
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Błąd 1276 pompa hydrauliczna ABS-V64
Ostatnio zmieniony sob lip 21, 2007 23:15 przez symulant, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [mk4] Błąd 1276 pompa hydrauliczna ABS-V64
padł Ci czujnik przy kórymś kole lub masz słaby styk na kablach do nichsymulant pisze:Jakieś sugestie i pomysły?
ewentualnie opiłki metalu przyklejone do namagnesowanego czujnika
stykają sie z masą pojazdu i to na początek sprawdź przy każdym kole,
przeczyść okolice czujnika i posprawdzaj styki, później można wziąć się
za sprawdzanie czujników
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Sprawdziłem styki, czujniki, przewody, podłączałem oscyloskop w złącze od pompy i przebiegi ze wszystkich kół są prawidłowe. Jedyne co chyba zostało to pompa abs (sterownik). Oznacze nia na mojej to 1J0 614 417 A S2. Znalazłem podobne na allegro z tym że zamiast A jest D i zamiast S2 jest S4.
Czy to ma jakieś znaczenie? Czy taka pompa będzie pasowac?
Czy to ma jakieś znaczenie? Czy taka pompa będzie pasowac?