[mk3] Gładzenie przednich zderzaków i miejsce na 'ucho'
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk3] Gładzenie przednich zderzaków i miejsce na 'ucho'
jezeli bylo prosze o usuniecie lub podanie linkow, bo szukalem ale nic konkretnego nie znalazlem
wiec moje pytania:
1. jak gladziliscie lub macie zamiar?
2. jak zaslepiliscie miejsca po kierunkach?
3. gdzie macie teraz ucho do holowania?
4 mam zamiar zaslepic jeszcze miesjce pod kierunkami? dobry pomysl?
mile widziane wszystkie opinie te dobre i zle
wiec moje pytania:
1. jak gladziliscie lub macie zamiar?
2. jak zaslepiliscie miejsca po kierunkach?
3. gdzie macie teraz ucho do holowania?
4 mam zamiar zaslepic jeszcze miesjce pod kierunkami? dobry pomysl?
mile widziane wszystkie opinie te dobre i zle
- Maro_GT
- Ma gadane
- Kontakt:
Jeśli chodzi o holowanie to można wbudować w zderzak zaślepke z jakiegoś innego auto i wtedy normalnie ucho wkręcać. Tak zrobił np. Mapet w swoim ventylku.
Jesli chodzi o zaślepienie tych dwóch kratek pod kierunkami to uważam że to dobry pomysł. Fajnie to wygląda.
Możnaby też wstawić taki wlocik
http://www.allegro.pl/item279747932_gol ... od_tc.html
Gdzieś widziałem golfa który miał zderzak na gładko i te wlociki w miejscu kratek pod kierunkami (wloty pomalowane w kolor) i bardzo fajnie to wyglądało.
Jesli chodzi o zaślepienie tych dwóch kratek pod kierunkami to uważam że to dobry pomysł. Fajnie to wygląda.
Możnaby też wstawić taki wlocik
http://www.allegro.pl/item279747932_gol ... od_tc.html
Gdzieś widziałem golfa który miał zderzak na gładko i te wlociki w miejscu kratek pod kierunkami (wloty pomalowane w kolor) i bardzo fajnie to wyglądało.
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 21:07 przez Maro_GT, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamilbrabus
- Ma gadane
- kamilbrabus
- Ma gadane
Właśnie, sam zamierzam się za to zabrać. Ale właśnie tu nasuwa się pytanie:
Jak to jest z kosztami? Ile kosztuje robota u plastikarza? Ile za pomalowanie od nowa?
Muszę i tak zmienić zderzak, więc myślałem czy nie dać tego co mam jako dawcę plastiku. Czy po prostu dać sam ("nowy", używany) zderzak?
Jak to jest z kosztami? Ile kosztuje robota u plastikarza? Ile za pomalowanie od nowa?
Muszę i tak zmienić zderzak, więc myślałem czy nie dać tego co mam jako dawcę plastiku. Czy po prostu dać sam ("nowy", używany) zderzak?
Były: MK3 1.8 AAM, MK3 2.0 16V ABF, Omega B FL 2.2
Jest: Octavia 1 1.8T
CHKDSK: wszystko zalezy kogo znajdziesz, najlepiej dorwac lakiernika, ktory zajmuje sie robieniem plastiku bo u jednego bedzie taniej, za spawanie pewnie okolo 100zl, malowanie jak za jeden elemento ok 300zl, zalezy tez gdzie
Moge Ci dac namiar na goscia w Wawie u ktorego ja to robilem, podjedz w tygodnu to zobaczysz jego robote
Moge Ci dac namiar na goscia w Wawie u ktorego ja to robilem, podjedz w tygodnu to zobaczysz jego robote
Goofi, póki co to liczę ile kasy muszę odłożyć, bo do wymiany i zderzak i grill. A jakbym malował, to już naraz by było taniej. No i spawanie. A z kasą u studenta ciężko...
Po namiary pewnie odezwę się po nowym roku, gdy już będę miał jakąś rezerwę budżetową, żeby wcześniej nie zgubić. Chętnie bym też obejrzał, ale nie wiem jak będzie z czasem.
Zastanawiam sie też czy taniej nie wyniesie mnie robota w moim rodzinnym mieście. Jakby załatwić u znajomego malowanie, to koszt nie byłby astronomiczny. Tylko wątpię aby był jakiś plastikarz profesjonalista, nie jakiś pan kaziu robiący w garażu.
P.S.
Po tej robocie nasze fronty będą bardzo podobne.
Po namiary pewnie odezwę się po nowym roku, gdy już będę miał jakąś rezerwę budżetową, żeby wcześniej nie zgubić. Chętnie bym też obejrzał, ale nie wiem jak będzie z czasem.
Zastanawiam sie też czy taniej nie wyniesie mnie robota w moim rodzinnym mieście. Jakby załatwić u znajomego malowanie, to koszt nie byłby astronomiczny. Tylko wątpię aby był jakiś plastikarz profesjonalista, nie jakiś pan kaziu robiący w garażu.
P.S.
Po tej robocie nasze fronty będą bardzo podobne.
Były: MK3 1.8 AAM, MK3 2.0 16V ABF, Omega B FL 2.2