podszybie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
podszybie
Witam wszystkich, jestem tu nowy
Tydzien temu stalem sie szczesliwym posiadaczem golfa Mk3 gt. Mam pekniete podszybie. I tu moje pytanie : jest mozliwe zeby przez to pekniecie woda dostawala sie do kabiny ? Cala prawa strone ma mokra... jesli nie to ktoredy woda moze sie jeszcze dostac do srodka ?
- wolfzan
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: podszybie
Może nagrzewnica pęknięta?arq484 pisze:Witam wszystkich, jestem tu nowyTydzien temu stalem sie szczesliwym posiadaczem golfa Mk3 gt. Mam pekniete podszybie. I tu moje pytanie : jest mozliwe zeby przez to pekniecie woda dostawala sie do kabiny ? Cala prawa strone ma mokra... jesli nie to ktoredy woda moze sie jeszcze dostac do srodka ?
Re: podszybie
podszybiem napewno niearq484 pisze:Witam wszystkich, jestem tu nowyTydzien temu stalem sie szczesliwym posiadaczem golfa Mk3 gt. Mam pekniete podszybie. I tu moje pytanie : jest mozliwe zeby przez to pekniecie woda dostawala sie do kabiny ? Cala prawa strone ma mokra... jesli nie to ktoredy woda moze sie jeszcze dostac do srodka ?
do sprawdzenia:
-zaślepki w podłodze
-uszczelnienie linki od otwierania maski (pruchnieje gumka uszczelniająca wchodzącą linkę do kabiny)
-obudowa filtra pyłkowego
[ Dodano: 08 Gru 2007 19:24 ]
u mnie w GT woda dostawała sie właśnie linką
a w TD miałem mokrą prawą stronę i woda dostawała się pod obudową filtra pyłkowego (słabe uszczelnienie pomiędzy blachą a obudową filtra)
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 20:25 przez Szosownik, łącznie zmieniany 2 razy.
Szosownik pisze:-zaślepki w podłodze
-uszczelnienie linki od otwierania maski (pruchnieje gumka uszczelniająca wchodzącą linkę do kabiny)
-obudowa filtra przeciwpyłkowego
dorzuciłbym wężyki odprowadzające wodę z szyberdachu jeśli takowy występuje..
często wężyki wyłażą z gumowych rurek odprowadzających wodę na zewnątrz (przedni słupek)
dzieki Panowie bede sprawdzal wszyslko i dam znac co to jest.. jak ktos ma jeszcze jakies propozycje ..chetnie poznam swoj samochod pozdrawiam
[ Dodano: 29 Sty 2008 21:43 ]
wybaczcie ze to tak glugo trwalo
jedno jest pewne w moim golfie woda dostaje sie przesz szyberdach .. podobno wystarczy przedmuchac rurki w slupkach przednich jak nie to wymiana
pozdrawiam
[ Dodano: 29 Sty 2008 21:43 ]
wybaczcie ze to tak glugo trwalo