uhuuu to duzooo,pomieze jeszcze raz ale wydaje mi sie ze w normie sie zmiesci:/Paweł Marek pisze:20%
Nierówne obroty po 15s od zapalenia 2.0 2e
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Ano, wiesz ja już różne próby tego rodzaju robiłem, jak wyciąganie wtyczki na zapalonym zimnym, zapalanie przy wyciągniętej wtyczce i nigdy tego rodzaju hece jak u ciebie nie występowały. Obroty były wyższe lub niższe ale zawsze stabilne bez szarpania. Jak miałem kłopoty z obrotami to winne były albo przepływka, albo regulator wolnych, albo wyprzedzenie zapłonu. To są rzeczy których nie wykaże VAG, bo elektrycznie elementy mogą być sprawne, tylko następuje mechaniczne uszkodzenie, i w związku z tym najłatwiej podmienić z drugiego sprawnego auta, jeśli się ma. Ja mam dostęp do drugiego w chwili łaskawości połowicy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
to masz super no nic bede walczyl dalej,dziekiPaweł Marek pisze:Ano, wiesz ja już różne próby tego rodzaju robiłem, jak wyciąganie wtyczki na zapalonym zimnym, zapalanie przy wyciągniętej wtyczce i nigdy tego rodzaju hece jak u ciebie nie występowały. Obroty były wyższe lub niższe ale zawsze stabilne bez szarpania. Jak miałem kłopoty z obrotami to winne były albo przepływka, albo regulator wolnych, albo wyprzedzenie zapłonu. To są rzeczy których nie wykaże VAG, bo elektrycznie elementy mogą być sprawne, tylko następuje mechaniczne uszkodzenie, i w związku z tym najłatwiej podmienić z drugiego sprawnego auta, jeśli się ma. Ja mam dostęp do drugiego w chwili łaskawości połowicy.
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 20:04 ]
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 5:06 pm ]
A weź jeszcze wypnij przed zapaleniem silnika wtyczkę od wtryskiwacza rozruchowego, zobaczysz co się będzie działo, czy będzie jakaś różnica.[/quote]
wlasnie wtryskiwacz rozruchowy mi nie dziala masa do niego niedochdzi nie wyjasnionych przyczyn wiec jak odlacze to nic sie nie dzieje