Nierówne obroty po 15s od zapalenia 2.0 2e
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nierówne obroty po 15s od zapalenia 2.0 2e
do 15s jest okej po 15 sekundach od odpalenia auta na pb zaczyba mi trzepac silnikiem jak by chcial nierówno isc ,jak go przegazuje to problem znika albo jak sie zagrzeje ,w dodatku im zimniej na zewnątrz tym bardziej sie to objawia,wiec wybór padl na czujnik temperatury,jak go odłącze auto idzie lepiej,wiec go wymienilem!na jąkąs podrubke topran...nie pomoglo...mam wrazenie ze auto dostaje zabogatą mieszanke bo czuc tyz pospalinach,panowie co robić co robic bo juz mi rece opadają wymienilem juz sporo rzeczy 
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 17:34 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

raz lub dwa przegazuje i problemu nie ma lub przejade ze 100 metrów kolega z forum zasugerowal l ze to czujnik temperatury, zjawisko sie nasila ja jest np. -10 st C czyli im chlodnie tym gorzej, ogolnie jest to napewno związne z zaduża dawką paliwaPaweł Marek pisze:jedna przegazówka i jest ok czy musisz dlużej na gazie potrzymać?
sonde wymienilem na ngk,co do czujnika masz racje ,tylko tera nie wiem czy kupowac jakis porządny czy jak ,a w jaki sposób mozna sprawdzic czy jest dobry czujnik ?Bąku pisze:może sonda daje złe info do kompa, albo ten czujnik faktycznie tylko trzeba by było na jakiś porządny go wymienić a nie tani shit
- Paweł Marek
- V.I.P.

nie pomogłaby 1 czy 2 przegazówki gdyby winny był czujnik, sonda nic niema do tego, na zimnym nie działa. Widzi mi się że klapka się w przepływce zawiesza, dodając gazu ją rozruszasz, patrzyłeś na nią kiedyś czy nie ociera się o ścianki?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
patrzylem,wkladalem palucha i raczej byla ok mierzylem na pinach i tez raczej ok,a przeplywka tyz moze bogatą mieszanke robic ? a czmu nie zawiesz sie jak cieply ?Paweł Marek pisze:nie pomogłaby 1 czy 2 przegazówki gdyby winny był czujnik, sonda nic niema do tego, na zimnym nie działa. Widzi mi się że klapka się w przepływce zawiesza, dodając gazu ją rozruszasz, patrzyłeś na nią kiedyś czy nie ociera się o ścianki?
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 16:52 ]
i czemu po 15 sekundach akurat ?
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 17:59 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Przepływki w MK3 sie nie reguluje, jeśli masz właściwą czyli od MK3 a nie taką od mk2 z regulacją składu to nie powinna być winna. Takie awarie sa upierdliwe, lepiej jak się coś zepsuje do końca. Nie mam dobrego pomysłu co to może być. Sprawdź jeszcze może czujnik temperatury w przepływce omomierzem, wartości te same jak dla czujnika płynu.
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 5:05 pm ]
jeszcze mi się nasuwa coś takiego, czy czasem któryś wtryskiwacz się nie zawiesza, trochę wątpię ale jakbyś raz spróbował wlać jakiegoś czyścidła do wtrysków do baku, na pewno by nie zaszkodziło, a może akurat.
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 5:06 pm ]
A weź jeszcze wypnij przed zapaleniem silnika wtyczkę od wtryskiwacza rozruchowego, zobaczysz co się będzie działo, czy będzie jakaś różnica.
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 5:05 pm ]
jeszcze mi się nasuwa coś takiego, czy czasem któryś wtryskiwacz się nie zawiesza, trochę wątpię ale jakbyś raz spróbował wlać jakiegoś czyścidła do wtrysków do baku, na pewno by nie zaszkodziło, a może akurat.
[ Dodano: Sob Gru 08, 2007 5:06 pm ]
A weź jeszcze wypnij przed zapaleniem silnika wtyczkę od wtryskiwacza rozruchowego, zobaczysz co się będzie działo, czy będzie jakaś różnica.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przeplywka mam taką jak powinna być ,co do wtrysku to raczej tyz wątpie (chociaz owy mechanik tez tak stwierdzil) Ale jak odłącze wtyke od czujnika temperaturyt to auto idzie lepiej?czemu? ,nie wiem czy o tym pisalem ale m.in temu wymienilem ten czujnik temp,chyba ze tyz felerny bo jaki topran gdzie sprzedawca go odradzal 
- Paweł Marek
- V.I.P.

gdybys byl w garazu zmierz na swoim , ja tam mialem na 1 z pinów chyba 3.5 koma ? a na drugim bylo cos mniej, cholera juz mnie przy tyum bierze.a niechce znowu mechaniorą placic ! dziękiPaweł Marek pisze:pomierz ten czujnik po prostu, normy gdzieś tu na forum są , tolerancja jest duża ale może akurat masz pecha.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Ja wartości ma książkowe. 0 stopni 5,5 koma, 20 stopni 2,5 koma, 50 stopni 800 omów i na w pełni nagrzanym ok 250 omów. Byle mierzyć na właściwej parze pinów (nie tych od licznika), które to są mogę sprawdzić i potem napiszę.
- Paweł Marek
- V.I.P.