Ile jest łożysk amortyzatora?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile jest łożysk amortyzatora?
Witam, mam problem od kilku dni stuka mi w prawym kole. Byłem na szarpaku i nic nie wykazało. Koleś stwierdził, że może to być łożysko amortyzatora na kolumnie Mc Phersona . Mam pytanie, po ile jest łożysk na jedną kolumnę (czy na góre i na dół czy tylko na góre)???
Pozdro
Pozdro
Założ sobie jeszcze duże koła z tyłu i małe z przodu to bedziesz miał zawsze z górki.
Ile widzisz czarnych kropek?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja dołacze sie z pytaniem jeżeli już mi poszło to nogę kupić samo łozysko tak jak tu?
http://allegro.pl/item279583945_lozysko ... assat.html
http://allegro.pl/item279583945_lozysko ... assat.html
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Poprostu podczas przejeżdzania przez nierównosci słychac takie delikatne głuche stukanie jakby łącznik stabilizatora był padnięty ale mechanik na szarpaku to wykluczył.bodzio_j pisze:W jakich okolicznościach jest to stukanie? Wywalone łożysko amortyzatora (jest jedno u góry) wydaje nieco inny dźwięk.abs-asr pisze:Witam, mam problem od kilku dni stuka mi w prawym kole.
Napiszcie czy podczas wymiany tego łozyska trzeba wyjąc Mc Phersona? Bo mechanik poradził własnie wyjęcie Mc Phersona i obejrzec wszystkie elementy
Założ sobie jeszcze duże koła z tyłu i małe z przodu to bedziesz miał zawsze z górki.
No własnie przy skręcaniu nic nie słychać. To stukanie słychać tylko przy przejeżdzaniu na wybojach. Jesli nie łozysko amora to co to może być??bodzio_j pisze:Miałem wywalone łożysko i wydawało dziwny dźwięk przy skręcaniu. Pokręć kierownicą od oporu do oporu, powinieneś usłyszeć. Jeśli nie to niekoniecznie jest to łożysko.
Napiszcie bo nie chce zeby mnie mechanik naciągnął na niepotrzebne koszty
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 17:35 przez abs-asr, łącznie zmieniany 1 raz.