Wspomaganie coś nieteges
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Cosar 33GT
Wspomaganie coś nieteges
Golf mk2. Wspoma. Dzisiaj na początku chodziło dobrze... ale po przejechaniu 10km już zaczeły sie problemy. Zrobiłem trase, wróciłem do domciu.. cofam do garażu i słysze że sie pasek ślizga... Ślizgał sie więcej niż dotychczas (normalnie sie ślizga bo fele duże i ma na nich w miare ciężko jak dokręcam do końca). Potem kolejny raz jak wyjechałem ściągało ciutke samochodzik i coraz ciężej sie kierą kręciło. Jako że teraz już ciemno to niemoge wam powiedzieć jak wygląda płyn (kupiłem samochod 3.10.07 i jeszcze niezmieniałem), czy gdzieś wycieku niema i czy pasek naciągniety. Jedyne pytanie takie mam czy jak by był zapowietrzony układ (a rozważam taką możliwość bo chyba pzrez te duże koła mi niedochodzi do końca) to by była możliwość że ściąga w jedną strone leciutko? Co jeszcze sprawdzić? Płyn na 100% zmienie.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Łożyska płn zmienia sie co 160 tys
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
moze z pompą coś nie tak, bo nawet gdyby wspoma nie dzialalo to nie powinno auta sciagac w zadna strone, a skoro mowisz ze ciezko kiera chodzi to albo pompa, albo brak plynu w co watpie, u mnie ciezko chodzi ale tylko w prawo i tylko przez 3 minuty po odpaleniu (nie wiem co jest ale narazie z tym nic nie robie). pokrec kiera na postojui i posluchaj czy wydobywaja sie jakies dziwne dzwieki podczas krecenia kierownica, jesli tak to pompa sie powoli kończy:/, u mnie tak jest, ale narazie nic nie robie, dopoki nie padnie, wymienilem plyn i w zasadzie nic to nie dalo:( pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.

pasek ma się nie ślizgać, rozmiar kół nie jest wytłumaczeniem, tylko albo masz za słabo naciągnięty pasek, albo łożysko w pompie sie kończy. Zdejm pasek, sprawdz ręką kółko pompy czy na łożysku nie ma luzów i czy obraca się bez zgrzytów. Jeśli jest ok załóż nowy pasek naciąg go jak należy (1cm ugięcia pod palcem) i nie niema prawa piszczeć i ślizgać się .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Cosar 33GT, cze cosar. sluchaj układ wspomagania sie sam powinien odpowietrzyc, jezeli skrtecasz w lewo lub prawo na maksa i slyszysz takie jakbypompa puszczała a niema nigdzie wycieków to jest oki bo wtedy własnie jest najwieksze cisnienie w ukladfzie. skrec na maksa, chwilke potrzymaj, powietrze powinno dotrzec do zbiorniczka, odkrec go i powinien sie odpowietrzyc,wtyedy oczywiscie nie skrecaj by nie bylo cisnienia w ukladzie,
u mnie jak slablo wspoima to pasek slabo naciagniety no i radze usprawnic mechanizm naciagu wspomy-wg mnie szajs szwab wymyslil.
pozdrawiam
u mnie jak slablo wspoima to pasek slabo naciagniety no i radze usprawnic mechanizm naciagu wspomy-wg mnie szajs szwab wymyslil.
pozdrawiam
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL