Stuki w zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Stuki w zawieszeniu
witam. tak ajk w temacie - mam stuki w zawieszeniu chociaz do konca nie wiem czy to zawieszenie
objawia sie to tak, jakby przy ruszaniu i hamowaniu cos metalicznie stukalo.
co to moze byc
objawia sie to tak, jakby przy ruszaniu i hamowaniu cos metalicznie stukalo.
co to moze byc
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Dzięki - punkty poleciały
A jeszcze jedno pytanie
Coś jakby mi auto w zakręcie niepewnie jechało. Znajomy powiedział, że mogą to być górne łożyska amortyzatorów. Dam rade sam je wymienić??
[ Dodano: 07 Gru 2007 20:40 ]
A jeszcze jedno pytanie
Coś jakby mi auto w zakręcie niepewnie jechało. Znajomy powiedział, że mogą to być górne łożyska amortyzatorów. Dam rade sam je wymienić??
[ Dodano: 07 Gru 2007 20:40 ]
dzięki - pewnie trzeba będzie podjechać ale to już jak bede wymieniał tuleje bo do tego narzedzi sam nie mamjaszczur pisze:lukasz9564, najlepiej na szarpaki pojedź na stacje diagnostyczna(dogadać się można dasz kolesiowi na piwo i ci sprawdzi),bo to może być jedna z przyczyn,w moim wypadku to był łącznik stabilizatora
Dzieki za punkty:-)lukasz9564 pisze:Dzięki - punkty poleciały
A jeszcze jedno pytanie
Sam dasz radę - o ile nie masz dwóch lewych rąk do mechaniki:) ale potrzebne Ci będzie coś do ściskania sprężyn - jak nie to d.. tyłek zbity albo możesz sobie coś takiego zrobić
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to banał zerknij tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=138177lukasz9564 pisze:bo do tego narzedzi sam nie mam
dasz porada też w faq jestlukasz9564 pisze:Dam rade sam je wymienić??
-
- Nowicjusz
Sprawarka, Dwie długie śruby, po dwie nakrętki na każdą z nich.lukasz9564 pisze:h2so4 - jak zrobić coś takiego do sciskania sprezyn?
Do nakrętek przyspawasz coś w rodzaju haczyków, które będzie można zaczepić za najniższą i najwyżsżą sprężynę. Skręcając śruby jak juć będziesz miał te haczyki założone na sprężynę - będziesz ją automatycznie ściskał
Ot- takie najprostsze rozwiązanie ale najprostsze rozwiązania są najlepsze