spod termostatu wycieka płyn

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

adik1983
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

spod termostatu wycieka płyn

Post autor: adik1983 » pt gru 07, 2007 21:42

koledzy mam problem w tygodniu wymieniałem termostat w mk3 2.0 8v i jak zdejmowałem stary to ktos go silikonem objechał żeby nie ciekł ale jak zakładałem nowy to dałem tylko uszczelke i okazało się że płyn cieknie spod termostatu może ten palstik co idze do węża jest wypaczony albo coś bo kolega wymienił w golfie i mu nie cieknie
pomożecie

Awatar użytkownika
woytasss_81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: woytasss_81 » pt gru 07, 2007 21:48

Te plastiki lubią pękac
Najtanszym sposobem bedzie silikon pod uszczelką

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 07, 2007 21:50

adik1983 pisze:może ten palstik co idze do węża jest wypaczony
bardzo możliwe, obejrzyj jego powierchnię, mnowy kosztuje parę złotych. Druga rzecz: oring dokładany do termostatu nie jest najlepszy, lepsza uszczelka zakładana na brzeg temostatu jak w oryginale. Jeśli oring to ważna kolejność: najpierw termostat włożyć potem oring nie odwrotnie. I przy użuciu oringu - faktycznie wrto na brzegi delikatnie ciapnąć silkonem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

adik1983
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: adik1983 » pt gru 07, 2007 21:52

właśnie wcześniej jak ktoś wymieniał to też założył na silikon ale tak myśle żeby kupić ten plastik nowy albo zobacze może sam silikon wystarczy pod uszczelke
a nie wiesz czy pod ten plastik przychodzi jakaś uszczelka papierowa czy nie ma tam uszczelki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 07, 2007 22:12

Ten sam oring co przy termostacie uszczelnia przecież plastyk do pompy. Natomiast ta rurka cała jest dwuczęściowa, mnie udało się dostać tylko ten kawałek na termostat, drugą część musiałm użyć starą, trochę ciężko to bylo rozebrać - ostrożnie żeby nie sknocić. Jedna część w drugą wkładana jest na wcisk i oring.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”