problemy z zalewaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Bula88
- Forum Master
- Kontakt:
problemy z zalewaniem
po swapie wystepuje problem chyba zalewania mojego silnika oznaczenie PF . gdy go rano odpale to ma niskie obroty, tj wogole ssania nie bylo, po dodaniu lekko gazu nierowno pracuje. gdy postoi pare dni to gdy go odpale kopci na czarno. sprawdzalem dolot powietrza i jest szczelny. co moze byc tego przyczyna?? pozdro
Ostatnio zmieniony pn gru 03, 2007 17:01 przez Bula88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: problemy z zalewaniem
Czujnik temperatury niebieski, swiece, przewody, kopółka, palec. Moze jeszcze przeplywomierz, ale jak nikt nie grzebal wczesniej i auto nie jezdzilo na gazie to malo prawdopodobne.Bula88 pisze: co moze byc tego przyczyna?? pozdro
Czy robiac swap dobrze podpieliscie wszystkie zasilania i masy ? Radze dobra mase znalezc, zeby potem nie bylo placzu z powodu popalonegow sterownika.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bula88
Miałem to samo w PF;ce teraz.zalewało kopci na czarno jak z diesla szarpie nie wkreca sie na obroty itd.Wszystkie czujniki zmienione itd.
Skonczyło sie na paliwie w oleju przez co panewka na korbie najdalej od pompy zryta na miazge.Kompresja 12-11.5-7-6.5 pierscienie do wymiany na nowe.
Przepływomierz - klapka wykrzywiona i zablokowana w 1 pozycji
Kompjuter sprawdzony i trybi.
Teraz to sie składa i jutro powinien zagadac.
Miałem to samo w PF;ce teraz.zalewało kopci na czarno jak z diesla szarpie nie wkreca sie na obroty itd.Wszystkie czujniki zmienione itd.
Skonczyło sie na paliwie w oleju przez co panewka na korbie najdalej od pompy zryta na miazge.Kompresja 12-11.5-7-6.5 pierscienie do wymiany na nowe.
Przepływomierz - klapka wykrzywiona i zablokowana w 1 pozycji
Kompjuter sprawdzony i trybi.
Teraz to sie składa i jutro powinien zagadac.