Brak cieplego powietrza z dmuchawy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak cieplego powietrza z dmuchawy
Cze !!!
A wiec problem polega na tym ze od pewnego czasu nie dzialala mi cieple powietrze z dmuchawy (czy wlacze na jakis bieg dmuchawe czy nie to i tak przez chwile tylko "leci" cieple powietrze a potem juz chlodne ...), zmienilem termostat i zalalem nowym plynem i sie zdziwilem bo do ukladu weszlo mi tylko 4,5 litra plynu i wystarczylo !?! Jezdze juz tak chyba z tydzien i nic dalej jest uklad pelny ... nie wiem dlaczego sie tak dzieje i co jest grane, ale od tej chwili silnik bardziej sie grzeje. Wydaje mi sie ze moze cos jest nie tak z czujnikiem temperatury albo juz sam nie wiem co ??? Wiec jak cos ktos wie albo mial podobnie ... to z gory dzieki za info i pozdro !!!
A wiec problem polega na tym ze od pewnego czasu nie dzialala mi cieple powietrze z dmuchawy (czy wlacze na jakis bieg dmuchawe czy nie to i tak przez chwile tylko "leci" cieple powietrze a potem juz chlodne ...), zmienilem termostat i zalalem nowym plynem i sie zdziwilem bo do ukladu weszlo mi tylko 4,5 litra plynu i wystarczylo !?! Jezdze juz tak chyba z tydzien i nic dalej jest uklad pelny ... nie wiem dlaczego sie tak dzieje i co jest grane, ale od tej chwili silnik bardziej sie grzeje. Wydaje mi sie ze moze cos jest nie tak z czujnikiem temperatury albo juz sam nie wiem co ??? Wiec jak cos ktos wie albo mial podobnie ... to z gory dzieki za info i pozdro !!!
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 20:55 przez Canadian, łącznie zmieniany 1 raz.
... Golf MkIII 1.6 AEE '95r !!! ... fan marki;]
Witam. Miałem podobny przypadek u siebie, czujnik pokazywał że płyn się gotuje a tym czasem chłodnica była do połowy gorąca a druga jej część zimna. Na początek wymieniłem termostat ale bez zmian, Następnie przepłukałem chłodnice pare razy gorącym octem i pomogło. Ale ciekawi fakt że do układu weszło tylko 4,5L , mi weszlo 6,5L, jak spuszczale
-
- Forum Master
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Nowa do MK II kosztuje max 120 PLN'ów (oczywiście w podróbie) przerabiałem to 2 lata temu.Tomasz Żaguń pisze:Nagrzewnica sama się odpwietrza ale zależy na czym było jeżdżone wcześniej , zapewne na wodzie no i kamień robi swoje a nowa około 200 pln-ów i tylko nowa nic z demobilu.Sam to przerobiłem.
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Niewiem jak jest u Was,ale kolega ma golfa 2 w automacie i na wężach doprowadzających wode do nagrzewnicy (w komorze silnika) miał zainstalowany taki śmieszny łącznik który przy niedogrzanym silniku zawracał część wody spowrotem-nie wpuszczał do nagrzewnicy.Niewiem jaki cel miał ten łącznik,ale napewno był orginalny (znaczek VW ) i też go wyrzucił bo miał słabe ogrzewanie.To "cudo" było w kształcie litery H.Powiem szczerze że pierwszy raz widziałem takie coś ,bo u mnie w 3-cim VW tego niemam.