świszczące łożysko łożysko oporowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
świszczące łożysko łożysko oporowe
Witam forumowiczy.
Od roku swiszcze mi łożysko oporowe, najczęściej jak zapalam auto i jest chłodno.
Gdy sie rozgrzeje to przestaje. Świszcze przy poszczonym sprzęgle i na biegu, na wciśnietym sprzęgle nie świszcze.
Przejechałem na nim już około 38 tys. km.
I takie pytanie:
Długo jeszcze pojeżdżę na takim Łożysku? - chciałbym przynajmniej jeszcze przez zimę pojeździć.
Od roku swiszcze mi łożysko oporowe, najczęściej jak zapalam auto i jest chłodno.
Gdy sie rozgrzeje to przestaje. Świszcze przy poszczonym sprzęgle i na biegu, na wciśnietym sprzęgle nie świszcze.
Przejechałem na nim już około 38 tys. km.
I takie pytanie:
Długo jeszcze pojeżdżę na takim Łożysku? - chciałbym przynajmniej jeszcze przez zimę pojeździć.
- Paweł Marek
- V.I.P.

na oporowym uszkodzonym byś jeszcze pewnie długo długo pojeździł, ale obawiam się że to inne. Igiełkowe. jak sie zblokuje to rozwałka, poszukasz nowej skrzyni. Rozważ , czy sam zrobisz czy z czyjąś pomocą, bo cena naprawy u mechanika (robocizna droga) może prawie sięgnąć ceny skrzyni używki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

poszukaj serwisówek starszych do MK2 1,1 i 1,3 i passata, znajdziesz wiadomo gdzie, tam sa o niebo lepsze obrazki, tylko nie znam się czy podobne skrzynki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie jeżdzij na luzie i nie ruszj z kopyta a przejedzesz jeszcze troche
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
-
lukasz3009
- Nowicjusz

- Kontakt:
Witam wszystkich fanów VW
i od razu na dzien dobry mam pare pytań, a mianowicie świszcze mi skrzynia ale tylko na 5 biegu byłem u dwóch mechaników i jeden powiedział ze to lożysko oporowe a drugi ze stabilizatory i teraz juz sam nie wiem ?? aha i jeszcze zachodzi mi parą lampa z przodu wiecie moze jak usunac ten problem i co moze byc przyczyną?? pozdrawiam !!