Nadal elektryczna szyba!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nadal elektryczna szyba!!!!
Witam,
pisze juz po raz drugi odnosnie tego tematu:
Mam problem z elektryczna szyba od strony pasazera,mianowicie jak sie ja opuszcza do samego dolu trzeba pare razy ja podnosic poniewaz w srodku podnoszenia sie sama opuszcza znow Obstawialem ze jest to pewnie wina peknietej izolacji na kablu i rzeczywiscie w przegubie miedzy blotnikiem a drzwiami byl odizolowany brazowy kabel ktory ponownie zaizolowalem-niestety nic tonie dalo .....
Czy macie jakies pomysly co to moze byc....dzieki z gory za pomoc
pisze juz po raz drugi odnosnie tego tematu:
Mam problem z elektryczna szyba od strony pasazera,mianowicie jak sie ja opuszcza do samego dolu trzeba pare razy ja podnosic poniewaz w srodku podnoszenia sie sama opuszcza znow Obstawialem ze jest to pewnie wina peknietej izolacji na kablu i rzeczywiscie w przegubie miedzy blotnikiem a drzwiami byl odizolowany brazowy kabel ktory ponownie zaizolowalem-niestety nic tonie dalo .....
Czy macie jakies pomysly co to moze byc....dzieki z gory za pomoc
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
fiLc, u mnie pomogło rozebranie drzwi i odłączenie zasilania od modułu sterującego szybą (po prostu wypiąłem kostkę na 5 minut). Po tym wszystkim "zaprogramowałem" szybę na nowo, tzn. - otworzyłem i po otwarciu nacisnąłem ponownie i przytrzymałem przycisk w pozycji "dół" przez kilka sekund, po czym zamknąłem i znów wcisnąłem przycisk, tym razem w pozycji "góra" przez kilka sekund. Od tej pory minęło pół roku, a szyba nadal śmiga poprawnie
Drugą przyczyną może być złe ustawienie szyby na prowadnicach - w czasie podnoszenia szyba musi pokonać zbyt duży opór i dlatego się cofa.
Drugą przyczyną może być złe ustawienie szyby na prowadnicach - w czasie podnoszenia szyba musi pokonać zbyt duży opór i dlatego się cofa.
Co do "programowania" na nowo modułu komfortu to nie trzeba rozbierać drzwi i rozpinać wtyczek, wystarczy że odepniesz na chwilę od akumulatora klemę "-" i po ponownym podłączeniu klemy kluczyk w stacyjce zostaw na 10 s w pozycji start a następnie przysciski sterowania szybami naciśnij w górę i przytrzymaj przez około 2-3 sekundy. Przynajmniej tak się to robi w moim Golfie.
Wiec tak:wersja light niestety nie przyniosla poprawy ...nic zostaje rozbiorka drzwi,trzeba bedzie obadac co sie tam dzieje!!!Ale dopierow przyszly weekend sie za to wezme ...trzeba troche postudiowac
....jeszcze mam prob z tylna wycieraczka czy ktos sie orientuje czy silniczek od hatchbacka pasuje do varianta????
....jeszcze mam prob z tylna wycieraczka czy ktos sie orientuje czy silniczek od hatchbacka pasuje do varianta????
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
fiLc, tu masz jak do silniczka sie dobrac i mechanizmu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1176667
silnik zwykłego 1H6 955 713 A
varianta 1H6 955 713 A jak widać w/g etki to samo
silnik zwykłego 1H6 955 713 A
varianta 1H6 955 713 A jak widać w/g etki to samo